Looptroop Rockers deltar i kampanjen. Arkivbild.
Looptroop Rockers deltar i kampanjen. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Artister anordnar alternativ musikhjälp

Guleed, Looptroop Rockers, Syster Sol, Helt Off, Joy Mbatha, Aki och General Knas. Det är några av de artister som deltar i en kampanj kallad Kulturhjälpen, som anordnas till stöd för krigsdrabbade palestinska barn.


Evenemangen äger rum på Pustervik i Göteborg den 12 december, Plan B i Malmö 15 december och Cyklopen i Stockholm 17 december. Sammanlagt handlar det om över 50 olika programpunkter med musiker, poeter och andra kulturutövare.

I ett pressmeddelande kallas kampanjen för "alternativ musikhjälp" med temat "Alla barn ska ha rätt till liv".

Initiativet kommer efter att komikern Filip Dikmen petades som påtänkt programledare från SVT:s och SR:s "Musikhjälpen" sedan han skrivit om kriget i sociala medier.

"Vi är många som känner förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Att så många civila dödas, och att en så stor andel av dem är barn, är fruktansvärt", säger Hanna Cinthio, en av initiativtagarna, i pressmeddelandet.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.