The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen.
The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen. - Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

The Hives först ut i Venezuela

Svenska The Hives blev det första rockbandet på över tio år att spela live i Venezuela. Landet börjar nu öppnas upp mot omvärlden efter år av sanktioner och politiska oroligheter, som bland annat har satt stopp för internationella samarbeten och artisters turnéer.


The Hives spelade i huvudstaden Caracas på torsdagen inför tusentals fans.

— Det är ganska fascinerande att åka som svenskt band till Venezuela och så har en kille en ”Hives t-shirt” på sig och det kommer tusentals personer, säger sångaren Howlin' Pelle Almqvist till SVT.

Bandets besök i Venezuela dokumenteras även av ett lokalt dokumentärteam.

Anledningen att de politiska sanktionerna från USA hävts beror enligt SVT delvis på att Venezuela innehar en av världens största oljereserver, reserver som nu är attraktiva på grund av oroligheterna i Ukraina och Mellanöstern.

TT
/
SVT
/
USA
Senaste nytt

Petra Mede blev mamma vid 52 – avslöjar hur dottern blev till

Mellostjärnan har opererat bort tumör – bara dagar innan finalen

Under lördagens Mello-final väljs Jimmy Jansson in i programmets "Hall of fame". Men i veckan har han haft mycket annat att tänka på. Han opererade nämligen bort en tumör i början av veckan.

New Kids on The Block släpper nytt

1 timme sedan
New Kids on The Block släpper nytt album i vår. "Still kids" kommer den 17 maj och är gruppens första på elva år. Albumet föregås av singeln "Kids" som släpptes på tisdagsmorgonen.

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

1 timme sedan
Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

1 timme sedan
Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

2 timmar sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.