Walker Scobell, Leah Sava Jeffries och Aryan Simhadri har de bärande rollerna i 'Percy Jackson och olympierna'. Arkivbild.
Walker Scobell, Leah Sava Jeffries och Aryan Simhadri har de bärande rollerna i 'Percy Jackson och olympierna'. Arkivbild. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

Simning och skolarbete på schemat för halvguden

Efter en lyckad och en misslyckad biofilm är Percy Jackson tillbaka – men nu som tv-serie. I ”Percy Jackson och olympierna” spelar 14-årige Walker Scobell huvudrollen.


I de omåttligt populära böckerna rycks Percy Jackson upp från sin skoltillvaro och tvingas inse att han är halvgud och som sådan besitter magiska krafter. Han hamnar i en rad äventyr – i den nu aktuella tv-serien skickas han ut på ett farligt uppdrag för att förhindra ett förödande krig mellan gudarna. Percy får sällskap av satyren Grover (Aryan Simhadri) och Annabeth (Leah Jeffries), som är halvgud och dotter till krigsgudinnan Athena.

— Jag älskar böckerna, jag har läst alla och jag såg de båda biofilmerna, säger Walker Scobell när TT intervjuar honom och hans medskådespelare via Zoom.

Mycket action

Det är mycket action i de avsnitt som TT har fått se före intervjun. Walker Scobell berättar att skådespelarna fick träna i fyra intensiva veckor innan själva inspelningen började.

— Varje dag startade med simning, sen var det träning med rörelser och vapen, och sen var det tillbaka till att träna skådespeleri.

Aryan Simhadris roll som satyr krävde att han bar horn varje dag.

— Det var ganska kul. Varje morgon utrustades jag med horn och med öron, och sen kunde jag ha på mig dom under hela dagen, till och med kunna lägga mig och sova med dom på, säger han.

Det talas mycket om gudar och om grekisk mytologi – detta var dock något som de tre inte hade någon som helst kunskap om tidigare. Leah Jeffries förklarar att hon inte kunde någonting alls om antikens gudar i förväg.

— Men jag hade läst Percy Jackson-böckerna och jag visualiserade monstren som jag läst om. Nu är jag intresserad, jag skulle gärna åka till Grekland på semester.

Walker Scobell spelar Percy Jackson i tv-serien "Percy Jackson och olympierna" som får premiär på Disney+ den 20 december. Arkivbild.

Reddicks sista film

Överguden Zeus spelas av Lance Reddick, känd från bland annat "The wire", "Bosch" och John Wick-filmerna. Reddick avled tidigare i år, rollen som Zeus blev det sista han gjorde.

— Jag älskar John Wick-filmerna, det kändes fantastiskt när jag hörde att han skulle vara med i vår serie. Att se honom agera, det var som att få en kurs i skådespeleri, säger Walker Scobell.

Nu går de tre i skolan igen (de bor alla i Los Angeles) och väntar med spänning på att få veta om det ska bli en säsong två.

— Förhoppningsvis får vi veta det väldigt snart, säger Aryan Simhadri.

"Percy Jackson och olympierna" premiärvisas på Disney+ den 20 december.

Lance Reddick gjorde sin sista roll i "Percy Jackson och olympierna". Skådespelaren avled i mars i år. Arkivbild.
TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!