Alfred och Klas
Alfred Svensson och Klas Eriksson, mest kända som humorduon Leif & Billy. - Foto: Stella Pictures, Kanal 5. Bilden är ett montage.

Klas Eriksson och Alfred Svensson leder "Smartare än en femteklassare"

Klas Eriksson och Alfred Svensson, mer kända som Leif & Billy, blir nya programledare för Smartare än en femteklassare. Men det är inte den enda stora förändringen i programmet på Kanal 5.


Det blir "Leif och Billy", alias Klas Eriksson och Alfred Svensson, som tar över frågesporten "Smartare än en femteklassare

"Jag är nyfiken på hur mycket jag själv minns från skolan. Det kommer definitivt bli en rolig och utmanande upplevelse för alla inblandade", säger Alfred Svensson i ett pressmeddelande.

Även Klas ser fram emot det nya jobbet.

– Det ska bli så spännande och kul att få programleda Smartare än en femteklassare tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong, säger Klas Eriksson.

Klas Erikssons lön – efter succén med Leif & Billy

Alfred och Klas som småttingar. Bildkälla: Kanal 5

Under hösten 2023 ledde Marko "Markoolio" Lehtosalo programmet med mamma Irma Lehtosalo vid sin sida.

Kanal 5 introducerar även en stor förändring inför vårsäsongen: det blir två tävlande som ställs mot varandra i varje avsnitt, istället för en tävlande som det var tidigare. 

Programmet sänds på Kanal 5 och Discovery plus.

Leif & Billy tog en paus

Humorserien Leif & Billy på SVT blev en stor succé, och rullade på SVT i hela sju säsonger. Men i somras meddelade humorduon att de tog en paus – ett beslut som stöttades av kanalen. 

Men på ett sätt kan man säga att Leif & Billy ändå gör comeback – i januari 2024 är det premiär för deras humorshow "Gud förbannat vilken jävla show" som först går på Scalateatern i Stockholm, och sedan kommer att gå på Chinateatern.

Klas Eriksson och Alfred Svensson leder programmet 'Smartare än en femteklassare' i vår. Bild från när duon vann kategorin årets komedi och humor för 'Leif och Billy' på Kristallengalan tidigare i år. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild


TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!