Colman Domingo är på väg mot rollen som sångaren Nat King Cole. Arkivbild.
Colman Domingo är på väg mot rollen som sångaren Nat King Cole. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Colman Domingo blir Nat King Cole på film

Colman Domingo ska spela huvudrollen som den legendariske sångaren Nat King Cole i en ny musikalfilm. Domingo har även varit med och skrivit manuset och kommer att göra sin regidebut i projektet, skriver Variety.


Cole började sin karriär som jazz- och popvokalist i slutet av 1930-talet och har sålt över 50 miljoner skivor. Han låtkatalog består av ett hundratal låtar, varav "Unforgettable", "Smile" och "Let there be love" hör till de mest kända.

Det är ännu inte känt vilken period i Coles liv som Domingos film kommer att fokusera på. Ett anmärkningsvärt ögonblick i hans karriär var den 10 april 1956 när han uppträdde inför en helt vit publik i Birmingham i Alabama och attackerades av fyra vita män. Efter att männen gripits återvände Cole till scenen och publiken gav honom en tio minuters stående ovation.

1990 tilldelades han postumt Lifetime achievement award på Grammy-galan och han valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2000.

Colman Domingo är Oscarsnominerad som bästa skådespelare för sin roll som medborgarrättsledaren Bayard Rustin i filmen "Rustin". Han spelar också Joe Jackson – far och kontroversiell manager till popstjärnan Michael Jackson – i kommande filmen “Michael”.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!