Filip Hammar tar med sig pappa Lars till Frankrike i Filip och Fredriks nya film 'Den sista resan'. Pressbild.
Filip Hammar tar med sig pappa Lars till Frankrike i Filip och Fredriks nya film 'Den sista resan'. Pressbild. - Foto: Nexiko/Nordisk Film

Veckans filmer och serier – När pappa tynar bort

Filip och Fredrik tar med sig Lars Hammar på en "sista resa" och Kate Winslet spelar excentrisk diktator i "The regime". Här är veckans filmer och serier.


FILMER (premiär: 17/3):

"Den sista resan".

Det handlar om pappa Lars, men det är Filip Hammar som får huvudrollen när han och Fredrik Wikingsson tar med sig den skröplige och deprimerade före detta läraren på en "sista resa" till hans älskade Frankrike.

Det centrala temat i historien är hur svårt det är för en vuxen son att se sin tidigare så kraftfulla pappa tyna bort på ålderns höst.

"Adam Sandler spelar Jakub i Johan Rencks "Spaceman. Pressbild.

"Spaceman" (Netflix).

Regissören Johan Rencks första stora projekt sedan hyllade tv-serien "Chernobyl" är det här rymddramat där Adam Sandler bär filmen nästan helt själv. Komikern gör en ovanligt dramatisk roll som astronaut långt ut i solsystemet som känner att hans äktenskap på jorden håller på att falla samman.

Övrig premiär:

"Det finns alltid en morgondag".

Den italienska komikerns Paola Cortellesis dramakomedi som utspelas efter andra världskrigets slut blev en publiksuccé i hemlandet och utsågs till bästa internationella film på Göteborgs filmfestival.

TV/STRÖMMAT:

Kate Winslet i "The regime". Pressbild.

"The regime" (4/3, HBO Max).

Kate Winslet spelar huvudrollen som excentrisk – och väldigt rädd för mögel – diktator i ett litet centraleuropeiskt land i den här rätt skruvade satiriska serien. När diktatorn anlitar en ung soldat som assistent för att ständigt skydda henne från mögel blir han närmast hennes Rasputin.

Alessandro Borghi spelar porrstjärnan Rocco Siffredi i "Supersex". Pressbild.

"Supersex" (6/3, Netflix).

För några årtionden sedan var han Europas största – och mest kontroversiella – porrstjärna. Därför har den här italienska miniserien om Rocco Siffredis liv blivit omstridd och väckt debatt – innan någon har sett en ruta av den. Alessandro Borghi (tv-serien "Suburra") gör huvudrollen.

Övriga premiärer:

"Death and other details" (5/3, Disney+).

Kritikerhyllad kriminalserie med Mandy Patinkin som "världens bäste detektiv", vars senaste mordfall ombord på ett kryssningsfartyg har trådar bakåt i historien.

"Vigil – döden från ovan" (6/3, SVT Play).

Efter ha utrett ett dödsfall ombord på en ubåt i den första säsongen är Suranne Jones tillbaka som skotska kommissarien Amy Silva. I den andra säsongen utreder hon en misstänkt konspiration i Mellanöstern.

"The gentlemen" (7/3, Netflix).

Guy Ritchie ligger bakom den här actionserien om en man (Theo James) som oväntat ärver sin far och upptäcker att förmögenheten kommer från ett knarkimperium. Spinoff från filmen med samma namn från 2019.

TT
/
/
HBO
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!