Skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar lördagens deltävling i Melodifestivalen. Arkivbild.
Skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar lördagens deltävling i Melodifestivalen. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.


"Melodifestivalen är världens bästa underhållning. Ända sedan Lill Lindfors tappade kjolen eller armrörelserna till Herreys Diggi loo diggi ley övades in så har Mello haft en given plats hos mig", säger Östling enligt texten.

Melodifestivalen vill med Östlunds framträdande på lördag "omfamna något som håller värdstaden kär", precis som man också gjort under tidigare deltävlingar i Växjö och Eskilstuna.

TT
/
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

igår 20:46

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

igår 19:38
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

igår 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

igår 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

igår 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

igår 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.