Brandon Flynn och Tobias Menzies jagar presidentens mördare i 'Manhunt'. Pressbild.
Brandon Flynn och Tobias Menzies jagar presidentens mördare i 'Manhunt'. Pressbild. - Foto: Chris Reel/AppleTv+

Veckans film och serier – Lincolns mördare jagas

Jakten på Abraham Lincolns mördare i "Manhunt" och bioversionen av John Ajvide Lindqvist "Hanteringen av odöda" är två av höjdpunkterna. Här är veckans filmer och serier.


TV/STRÖMMAT

" Manhunt " (15/3, AppleTV+).

USA:s president Abraham Lincoln mördas av den kände skådespelaren John Wilkes Booth bara några dagar efter inbördeskrigets slut 1865. Sedan försvinner Booth. Krigsministern Edwin Stanton (Tobias Menzies) tar upp jakten i den här miniserien som skildrar ett USA där nordsidan visserligen vunnit striden om slaveriet, men livet för de svarta är outhärdligt när sydsidan är ute efter hämnd.

Jin Cheng (Jess Cheng) får syn på något på himlavalvet i "3 body problem" på Netflix. Pressbild.

" 3 body problem " (21/3, Netflix).

Plötsligt börjar stjärnorna blinka på himlavalvet. Det är bara början på det här episka science fiction-äventyret skapat av flera som arbetat med "Game of thrones". Frågan om det finns liv i rymden får sitt svar och nu är de på väg hit.

Ricky Martin i "Palm Royale". Pressbild.

" Palm Royale " (20/3, AppleTV+).

Popstjärnan Ricky Martin har en biroll som inflytelserik servitör, i den här stjärnspäckade satiren om de förmögna damerna i Palm Beach. Maxime (Kristen Wiig, känd från "Bridesmaids") gör allt för att ta sig in i societeten i den ökända rikemansstaden i skiftet mellan 1960- och 70-tal. Och då menar vi verkligen allt.

Övriga premiärer:

"Visselblåsaren – en läkares kamp" (16/3, SVT).

Drama om hur läkarna på ett sjukhus i England nästan dukar under när pandemin slår till och det blir överfullt med patienter.

"Homicide: New York" (20/3, Netflix).

True crime-serie producerad av Dick Wolf, mannen bakom polisserier som "Law & order".

FILM (premiär: 16/3).

De döda vaknar till liv i "Hanteringen av odöda". Pressbild.

" Hanteringen av odöda ".

John Ajvide Lindqvists skräckroman i norsk filmversion. En varm sommardag i Oslo vaknar de döda till liv. Men det är inte alldeles okomplicerat när de odöda börjar dyka upp hos människor i djup sorg.

Jake Gyllenhaal i "Road house". Pressbild.

" Road house " (21/3, Prime Video).

Kultfilm från 1980-talet med Patrick Swayze kommer i en ny ultravåldsam version med Jake Gyllenhaal som före detta MMA-fightern Dalton. Han tar på sig att skydda en kvinnlig barägare som lokala skurkar vill vräka. MMA-ikonen Conor McGregor gör sin filmdebut som en av de onda typerna.

Övriga premiärer:

"Om alla bara drar".

Få vill bo i ett utsatt område, men hur ska det bli bättre om alla bara drar? Karin Wegsjö och Nazira Abazalova ställer frågan i den här dokumentären.

"Ondska finns inte".

Japanskt drama av Ryusuke Hamaguchi om striden som uppstår när ett företag kommer till en liten by för att bygga en lyxanläggning som kommer att störa naturen.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!