Rolf Lassgård
Rolf Lassgård var tidigare ett fan av Hotell Romantik – men nu har han fått nog av programmet. - Foto: Henrik Montgomery/TT Bild, SVT

Rolf Lassgård sågar detaljen i Hotell Romantik: "Gått för långt"

Rolf Lassgård tycker att 70 är det nya 50, och han tror på kärlekshistorier för äldre. Tidigare var Rolf dessutom ett fan av SVT-programmet Hotell Romantik. Men så är det inte längre...


Fakta: Rolf Lassgård

69 år. Efter att ha etablerat sig som teaterskådespelare med regissören Peter Oskarson i Malmö och Gävle kom genombrottet i filmen "Min store tjocke far" 1992, som gav honom en Guldbagge.

Har spelat "Wallander" och Leif GW Perssons romanhjälte Lars Martin Johansson i flera tv-serier, samt Gunvald Larsson i några Beckfilmer.

Övriga filmer, i urval: "Jägarna" (1996), "Under solen" (1998), "En man som heter Ove" (2015), "Min pappa Marianne" (2020).

Efter en lång och framgångsrik karriär har Rolf Lassgård nu hamnat i facket för romantiska komedier på bio. 

I fjol spelade han mot Lena Olin i "Andra akten" och den 5 april är det premiär för "Möte i Rom", som redan gjort stor succé hemma i Danmark med flera hundra tusen biobesökare.

"Möte i Rom" handlar om paret Gerda (Bodil Jørgensen) och Kristoffer (Kristian Halken) som åker till den eviga staden för att fira sin 40-åriga bröllopsdag. Men där finns också den charmige konsthistorieläraren Johannes, spelad av Rolf Lassgård, som Bodil har en historia med och gärna vill återse.

Rolf Lassgård är med i "Möte i Rom"

Det utvecklas till ett triangeldrama.

— Att möta sin ungdoms stora kärlek 40 år senare är stort, eftersom vi bär de här tonåringarna i oss även i den här åldern. Så de förflyttas dit, de här tre förvandlas till tonåringar på ett sätt, förklarar Lassgård.

Bodil Jørgensen och Rolf Lassgård i "Möte i Rom". Pressbild.

Rolf Lassgård är tacksam över att filmer som "Möte i Rom" görs och tror att det beror på att filmskapare insett att en stor äldre publik som går på bio vill se angelägna historier om personer i deras egen ålder.

Rolf Lassgård sågar Hotell Romantik

Dagens äldre är dessutom liksom yngre än tidigare och vägrar dra sig tillbaka bara för att pensionsåldern har passerats. 70 är det nya 50, brukar man säga.

— Det kan man skratta åt, men det finns ju forskningsresultat som faktiskt säger det, att kost och levnadsomständigheter gör att vi lever längre, säger Lassgård.

Rolf Lassgård nämner också dejtingprogrammet "Hotell Romantik" i SVT som ett exempel på den nya trenden med fler kärlekshistorier för äldre.

Tittar du på "Hotell Romantik"? Det överraskar nog läsarna.

— Jag har tittat väldigt lite och jag tycker faktiskt att all den charm som första säsongen hade gör att den här säsongen känns så tydligt regisserad enligt modellen. Produktionen hade inte riktigt lika stora kontroll i fjol. Det är deltagarna man tycker om, inte hur de ska stötas och blötas enligt "Robinson"-konceptet. Där har det gått för långt. 

/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vill ta Norrbotten "ut i världen"

Tv-toppen: Flest ville se Anjas seger

Finalen i SVT:s "Mästarnas mästare" sågs av flest tittare förra veckan. 1,4 miljoner ville se Anja Pärson ta hem hela kalaset. Tvåa på listan är TV4:s Masked singer".

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Joar Lavold är en av deltagarna i Bachelorette 2024 och är en av de som fått mest tv-tid i huset. Men någonting inte alla vet om surfar-Joar är att han genomgått en stor förändring.

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Jon Bon Jovi kan ha gett sin sista konsert

1 timme sedan
Jon Bon Jovi kanske aldrig kan framträda live igen. I en intervju med The Sunday Times säger rocklegendaren att om han inte kan vara "fantastisk" under scenframträdandet så är tiden med konserter och turnéer över.

Följarnas ilska efter Kenzas bild med hunden Mani: "Elakt"

1 timme sedan
Kenza Zouiten Subosic la ut en bild på sig själv med hunden Mani. Kenzas älskade chihuahua fyller 17 i år och har på ålderns höst blivit både blind och döv. Det som en del följare kommenterade har fått Camilla Gervide som driver Bloggbevakning att se rött.