Mark Wahlberg med hund i filmen 'Arthur the king'. Pressbild.
Mark Wahlberg med hund i filmen 'Arthur the king'. Pressbild. - Foto: Lucky Dogs

Veckans film och serier – gatuhunden Arthur på bio

Historien om den världsberömde "svenske" gatuhunden Arthur har blivit Hollywoodfilm och på Netflix blossar romantiken i "Bridgerton" upp igen. Här är veckans filmer och serier.


FILM (premiär: 10/5)

" Arthur the king ".

Det blev en världsnyhet för tio år sedan när gatuhunden, som döptes till Arthur, slog följe med det svenska landslaget i multisport på VM i Ecuador och vägrade vika från deras sida. Trots de tuffa etapperna till sjöss och i djungeln. Som gjort för den vita duken och nu kommer Hollywoodfilmen om historien, som blev en mindre publiksuccé i USA i våras.

Mark Wahlberg spelar huvudrollen, baserad på Arthurs husse Mikael Lindnord, fast i filmen har han hastigt och lustigt blivit amerikan.

Josh O'Connor (mitten) spelar huvudrollen i "Chimären". Pressbild.

" Chimären ".

Magiskt och drömskt anslag, som ofta hos den italienska regissören Alice Rohrwacher, när hon berättar historien om den brittiske gravplundraren Arthur (Josh O'Connor), späckat med mysterier och kringelikrokar.

TV/STRÖMMAT

Colin Bridgerton (Luke Newton) och Penelope Featherington (Nicola Coughlan) står i centrum i den tredje säsongen av "Bridgerton". Pressbild.

" Bridgerton " (16/5, Netflix).

Den tredje säsongen av Netflix romantiska kostymdrama fokuserar på den kärlekstörstande Penelope Featherington (Nicola Coughlan) som tappat hoppet om att få sin Colin Bridgerton (Luke Newton) – han erbjuder sig i stället att hjälpa henne finna en annan man att gifta sig med. Men det kanske finns lite gnistor kvar mellan paret? Den första hälften av säsongens åtta avsnitt släpps nu, resterande fyra kommer den 13 juni.

Svenska Annika (Liv Mjönes) med sin dotter Emma (Katia Voronina) fascinerar Mariana (Aina Clotet) i "This is not Sweden". Pressbild.

" This is not Sweden " (16/5, SVT).

En stressad familj som har flytt Barcelona för den katalanska landsbygden i hopp om att bli bättre föräldrar blir som besatta när de upptäcker att de har svenskar som grannar – de är ju så bra på barnuppfostran. De söker till och med igenom svenskarnas soppåsar på jakt efter nyckeln till framgång. Men när en tragedi för grannarna samman inser familjerna att de inte är så olika varandra trots allt. En spansk dramaserie med Liv Mjönes och Ia Langhammer som svenskarna.

Övriga premiärer:

"Doktor Who" (11/5, Disney+).

Ny omgång av den kultförklarade brittiska serien, med Ncuti Gatwa som den nye doktorn – den 15:e i ordningen.

"After the flood" (13/5, TV4 Play/Britbox).

Brittisk kriminalserie med klimatkristema – efter en förödande översvämning påträffas en död man i ett underjordiskt garage. Men levde han verkligen när vattnet började stiga?

TT
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!