Taylor Swift har hållit hov i Sverige i tre dagar.
Taylor Swift har hållit hov i Sverige i tre dagar. - Foto: Christine Olsson/TT

Swift lämnar Sverige: "Kommer aldrig glömma er"

Tre dagars Taylor Swift-inferno i Sverige är över. Tack Sverige, vi kommer aldrig att glömma er!, sa världsstjärnan när den sista av tre svenska jättekonserter var slut.


Den sista av Taylor Swifts konserter på Friends arena i Solna avslutades strax före klockan 23 på söndagskvällen – återigen fullsatt med 60 000 i publiken för tredje kvällen i rad.

Det är första gången Swift turnerar i Sverige, något hon adresserade precis innan den populära tiominutersversionen av låten "All too well":

— Jag har turnerat sedan jag var tolv år och älskar det. Men en sak jag ångrar är att vi inte kommit hit till Stockholm varje turné, sade hon inför den kokande arenan.

Hyllade Max Martin

På söndagen fanns även den svenska superproducenten och låtskrivaren Max Martin i publiken. Han har jobbat med henne på tre av hennes album: "Red", "1989" och "Reputation".

— 2012 förändrades mitt liv till det bättre när jag började jobba med svenske Max Martin. Han är här ikväll men är en blyg person, men jag tänkte jag ska framföra ett Max Martin-medley, sade Swift till publikens jubel.

Swifts världsturné "The Eras tour" inleddes i mars i fjol. Den är Swifts sjätte i ordningen och spänner över fem kontinenter. Den har redan slagit flera rekord – bland annat är det den mest inkomstbringande turnén som någonsin har genomförts, med intäkter hittills på över tio miljarder dollar.

Portugal nästa

Varje konsert på turnén är över tre timmar lång och uppdelad i olika segment som representerar Swifts tio studioalbum. Turnén, som genomgående har fått fin kritik, har dominerat det populärkulturella nyhetsflödet sedan starten och i de länder där den har gjort nedslag har ekonomin och turismen fått ett lyft.

Nästa stopp på Europa-delen av turnén är Portugal, där Swift stannar till i Lissabon för två konserter.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/