Alva Sparrevik är lyssnarnas sommarvärd 2024 i P1. Pressbild.
Alva Sparrevik är lyssnarnas sommarvärd 2024 i P1. Pressbild. - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio/TT

Alva Sparrevik, 21, blir lyssnarnas sommarvärd 2024

21-åriga Alva Sparrevik blir lyssnarnas sommarvärd i P1. I sommarprogrammet berättar hon om sin lillebror Lucas som avled förra året efter att ha blivit svårt misshandlad.


"Jag hoppas att min historia om min lillebror kommer att göra skillnad. Att folk tar med sig en del av Lucas; hans värme och mod. Det blir ofiltrerat och rått, men också varmt", säger hon i ett pressmeddelande.

Alva Sparrevik blir årets sommarvärd

Ett meddelande på Snapchat, där Lucas uppmanade en 15-åring att be om ursäkt för att han tagit strypgrepp på en av Lucas vänner, fick förödande konsekvenser. Alva Sparreviks lillebror blev uppsökt och så brutalt misshandlad att han hamnade i koma och senare dog.

LÄS MER: De kan bli lyssnarnas sommarvärd

I programmet som sänds den 17 juli i P1 och samma dag släpps som podd på Sveriges Radio Play berättar hon om varför brodern kallas Lucas Lejonhjärta – och inskärper att hoppet trots allt måste leva.

"Det som ger mig styrka är att hoppas på att Sverige en dag blir ett land där ungdomsvåldet inte får begränsa vårt civilkurage och att offren aldrig ska behöva leva i rädsla", säger hon.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/