Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Movits! hyllas i USA

- 30/04/2009, 13:25 -

Amerikanerna älskar svängig hiphop.

Den svenska gruppen Movits! som gör hiphop blandat med swing fick i Sverige mycket bra kritik för sitt debutalbum.

Och nu hyllas Movits! också i USA. På det amerikanska forumet Reddit flödar positiva kommentarer om det svenska bandets musik. Tråden heter Svensk rap är faktiskt otrolig. De här grabbarna heter Movits och de blandar swing med hiphop. Några av kommentarerna:

"Wow, deras låtar har grym rytm".

"Tack för att jag blev introducerad för Movits".

"De här killarna är grymma. Jag besökte deras sajt och lyssnade till några låtar på Myspace, och köpte deras skiva direkt"

Nyheter24 meddelade den roliga nyheten för bandmedlemmen Johan Jivin´Rensfeldt som blev väldigt glad över det varma mottagandet på den amerikanska kontinenten.

Hur känns det att bli hyllad i USA?

– Det känns skitkul. Jag hade på känn att något var på gång då de ringde från Hep Town i Malmö och meddelade att de skickat så mycket skivor till USA att de var slutsålda.

Varför tror ni att de gillar er i USA?

– Vår musik är väldigt direkt. De kanske inte är riktigt vana med det. Musiken är svängig, sticker ut och är väldigt gränsöverskridande.

Vad är ni aktuella med just nu?

– Vi spelar på olika ställen och kommer att göra det fram till midsommar.

Blir det några festivalspelningar?

– Vi håller på att diskutera det.

Har ni några planer för en andra skiva?

– Vi har börjat skriva på lite grejer redan nu. Det skulle vara kul om vi kunde släppa en ny singel redan efter jul och en platta vid den här tiden nästa år.

Nu när ni hyllats i USA, hur ser planerna ut för en eventuell utlandslansering?

– Vi har inte diskuterat det ännu, men det skulle vara skitkul, avslutar bandmedlemmen Johan Jivin´Rensfeldt till Nyheter24.

Låten som man länkat till på forumet:

Deras första hit Äppelknyckarjazz:

Skrivet av: