Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

90-talspopen är het igen

Nöje | 01/05/2009 21:33

Ex-giganterna säljer ut hockeyarenor borta i Lettland.

Här på kontoret svänger det dagligen med toner från Sonique, Marky Mark och Ice MC. Kommer ni ihåg dem? Just det, 90-tal. Vi trodde att vi var ensamma om detta.

Men icke. Samma låtar dånar tydligen även borta i Baltikum.

Det har tagit ett decennium. Men nu verkar det åter vara legitimt att lyssna på Ace of base, 2 Unlimited och Dr Alban. Och vem kunde ana för fem år sedan att dessa glömda giganter skulle kunna sälja ut ishockeyarenor i dag? Precis, men i Riga är det just vad som har hänt. Där var det nyligen 90-talsrevivalparty.

Ny platta

20 år efter genombrottet ska Ulf Ekbergs trio släppa en ny platta, med drag från deras tidiga musik. Plattan Happy Nation sålde i hela 23 miljoner exemplar världen runt. Det här var innan den stora fildelningen satte igång. Sedan dess har göteborgarna levt ett jetsetliv.

Kanske blev det lite för mycket av det roliga. Man kan i alla fall misstänka det när Ulf Ekberg bränner av en kommentar med sann Woodstock-känsla.

– Nittiotalet är på väg tillbaka. Och eh, vi hade jävligt kul på nittiotalet, säger han till Hype.

Se inslag från SVT:s program Hype

Skrivet av: