Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Keane tog kokain

- 19/10/2008, 12:52 -

Sångaren Tom Chaplin hade en sådan vit mustasch att bandet höll på splittras.

Tom Chaplin, sångaren i mysbandet Keane, är ingen mjuk typ. Hans tunga rockmusikerdjup drog in honom i svåra missbruk av kokain och alkohol. Han menar själv att det inte gjorde honom gott alls.

– Jag var sämst på att ta kola. Det ändrade inte direkt min personlighet något. Jag tog det i rekreationssyfte, men när jag gjorde det blev det katastrof. Och drickandet var för att få bort min ångest över kokainet. Jag var bara tråkig. Jag var ingen vidare stor missbrukare, jag var mest nere.

Han knarkade så till den milda grad att bandet nästan fick splittras.

– Vi förlorade nästan allt. Vi kunde ha gått separata vägar vid det tillfället – det var ett stort test för mig och bandet, säger Tom Cahplin till Female First.

– Jag gick inte med i bandet för att bli känd och träffa tjejer. Jag ville stå på scenen och känna den magiska kopplingen mellan ett band och dess publik. Det viktigaste nu är min kärlek till musik och mina vänner. Men ingen förbereder dig för allt som kommer med att vara med i ett band. Jag hade det svårt att få allt stämma med att vara känd.

Skrivet av: