Michael Jackson är död

King of pop - Michael Jackson - har lämnat oss.


En av världens största och mest älskade artister, Michael Jackson - the king of pop, har dött. Den 50-årige sångaren Jackson dog efter en hjärtattack vid lunchtid på torsdagen.

När ambulanspersonalen nådde hans hem i Los Angeles var Jackson medvetslös. Han fördes då under hjärt- och lungräddning till UCLA Medical Center där han senare dog.

– När ambulanspersonalen anlände såg de att hjärtlungräddning redan utfördes av någon i hemmet. (Jackson) andades inte, säger en talesman för Los Angeles brandkår, till E Online.

"Han mår inte bra"

Kändissajten TMZ nådde tidigt Michael Jackson pappa, Joe, som bekfräftade att superstjärnan drabbats av hjärtattack.

– Han mår inte bra, bekräftade Joe Jackson.

TMZ skriver att Jackson avled på sjukhuset trots läkarnas försök att rädda musikundret.

Michael Jackson förklarades död i eftermiddags efter att ha kommit till sjukhuset i en djup koma, skriver LA Times.

Dr Sanjay Gupta, chefsläkare på sjukhuset, berättar för CNN att blodet inte kunde ta sig till hjärtat.

Kaos utanför sjukhuset

Det råder just nu kaos utanför sjukhuset. Tusentals Jacksonfans har kommit för att ta farväl av sin stora idol.

Det har under en lång tid rapporterats om Michael Jacksons olika sjukdomar. Senaste ryktet var att han drabbats av hudcancer, något som dock dementerades.

Utanför Michael Jacksons hem råder det också kaos. Poliser på motorcyklar står utanför och har spärrat av gatan för att förhindra traffikkaos. Men flera hundra personer har redan hunnit samlas utanför huset, skriver CNN.

"Kunde inte få tillbaka pulsen"

En talesperson för TMZ, som var den första nyhetskanalen som gick ut med att Michael är död, berättar att de har flera oberoende källor som har bekräftat dödsfallet.

–När ambulanspersonalen kom till Jacksons hem andades inte han längre. Sedan kunde inte få tillbaka pulsen.

–Just nu är det fullt med fans utanför sjukhuset. Busslastar med folk strömmar in. För bara två dagar sedan sa folk hur bizarr han är. Nu säger samma personer vilken underbar man han var. Jag tycker det är viktigt att komma i håg Michael för hans musik och fantastiska karriär.

50 inplanerade konserter i sommar

Inför Jacksons planerade konsertcomeback nu i sommar har rykten surrat om att han lidit av någon allvarlig sjukdom, kanske hudcancer.

Poplegenden hade planerat att den 13 juli inleda en serie konserter som skulle pågå ända till våren 2010 i London. Biljetterna såldes slut på bara några timmar när de släpptes i mars.

De senaste månaderna har Jackson repeterat i Los Angeles-området för konserterna.

Föddes 1958

Under sin karriär hade Michael Jackson 13 listettor i USA och stora försäljningsframgångar världen över.

Michael Jackson föddes 1958 och slog igenom redan som barn tillsammans med sina syskon i gruppen Jackson Five. Redan 1972 kom solodebuten och med de Quincy Jones-producerade skivorna Off the wall (1979) och Thriller (1982) fortsatte framgångarna explosionsartat. Thriller är en av de bäst säljande skivorna någonsin.

Tre barn

Jackson lämnar efter sig tre barn: Michael Joseph Jackson Jr, Paris Michael Katherine Jackson och Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Billie Jean:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!