Svenska Jackson-hyllningen störst

Bounces dansfilm till Michael har setts av över fem miljoner på Youtube.


Som Nyheter24 tidigare har berättat gjorde svenska dansgruppen Bounce hyllningsfilm till bortgångne Michael Jackson stor succé när den lades upp på videsajten Youtube för några veckor sedan.

Men framgångarna har bara fortsatt att växa och till dags dato har de olika filmklippen från hyllningsdanserna visats över fem miljoner gånger på sajten.

Nu vill hela världen ha del av den framgångsrika dansgruppen.

– Shit, vi ska nog bara göra flashmobbs och lägga upp våra danser på Youtube i fortsättningen, säger Fredrik Rydman, dansare i Bounce, till Aftonbladet.

Det var den 8 juli, drygt två veckor efter Jacksons död, som dansgruppen Bounce genmförde sin så kallade flashmobb i centrala Stockholm.

Först tog de över Sergels Torg med runt 300 dansare som tillsammans rörde sig i koreografin till Michael Jackson-hitten Beat It.

Sedan upprepades danshyllningen med liknande flashmobbs på både Centralstationen och Stureplan under samma kväll.

Bara ett par timmar senare låg filmen uppe på nätet och gjorde omedelbart succé. Under flera dygn var det den allra mest klickade filmen på hela Youtube.

– Det var helt sjukt och så mäktigt, säger Fredrik Rydman.

Upprinnelsen till danshyllningen kom när Rydman, direkt efter att han nåtts av Jacksons dödsbesked kände att han ville hylla popkungen.

Han samlade ihop sina partners i Bounce och efterlyste även frivilliga dansare genom gruppens sida på MySpace.

Runt 300 människor från hela Sverige dök upp och efter två dagars intensiv träning på Balettakademin i Stockholm var det dags att ge sig ut på stan och visa upp sig.

– Vilken jävla känsla. Det var en helt galen stämning. Alla var i extas. Det var sjukt mäktigt. Det är precis det Michael Jacksons budskap handlar om och det han velat, att alla ska förenas i dansen. Jag var i ett lyckorus efteråt, säger Fredrik Rydman till Aftonbladet.

Genom den snabba och massiva spridningen av hyllningsfilmen har Bounce nu lyckats nå ut över hela världen. Alla från amerikanska nyhetskanalen ABC News till tyska radiostationer har hört av sig och dansgrupper från hela världen vill boka Bounce för att arrangera liknande hyllningsdanser.

Se Bounce officiella filmklipp från hyllningen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

1 timme sedan

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

2 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

idag 11:51
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

idag 11:45
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.