Torsdag 22 Februari 2024

Jay-Z hyllar cancersjuk Beastie Boy

Se när rapstjärnan inleder konsert med Beastie Boys-cover.


Rapstjärnan Jay-Z hyllade den cancersjuke Beastie Boy-medlemmen Adam Yauch med att tillägna en hel konsert till den gamle hiphophjälten.

Det var i fredags kväll på en festival i New Jersey som Jay-Z inledde med en cover på Beastie Boys-klassikern No Sleep Til Brooklyn.

Rapstjärnan blev klar i sista stund för festivalen, som ersättare för just Beastie Boys som tvingats ställa in på grund av Adam Yauch, eller Mca som han klallas, diagnostiserats med en cancertumör i halsen.

Trion ställde omedelbart in alla sina planerade konserter för sommaren så att Yauch ska kunna genomgå behandling.

Jay-Z, som kommer från samma område i New York som raptrion, gav alla Beastie Boys-fans lite ersättning för den inställda konserten åtminstone när han kickade igång sitt set med en hyllning till gruppens hemtrakter i Brooklyn.

Och mot slutet av konserten höll "Jigga" ett litet tal till Adam Yauch.

– Jag vill tillägna hela den här showen till Mca, bli frisk snart!, sa Jay-Z på scenen.

Konserten var också premiärspelningen för Jay-Z:s nya singel Run This Town, där både Rihanna och Kanye West gästar, som släpptes 24 juli.

Jay-Z "No Sleep Til Brooklyn":

Originalet med Beastie Boys:

Run This Town:

Skrivet av:

Senaste nytt

De kan få Nordiska rådets litteraturpris

Sveriges mästerkock-Lucas sågning: "J*vla trams"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång på TV4. En som blivit en riktig tittarfavorit i årets säsong är Lucas Eriksson från Oskarshamn – som inte är rädd för att säga vad han tycker.

Morran och Tobias tillbaka

1 timme sedan
Nu är humorduon Morran och Tobias tillbaka – med säsongen "Pengarna eller livet" som får premiär på TV4 Play 22 mars. När vi möter dem igen har Tobias suttit i fängelse för förskingring och är på väg hem för att återförenas med sin mamma Morran som har tilldelats ett nytt hus av kommunen.

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

1 timme sedan
Leif GW Persson var på plats på Nyhetsmorgon för att kommentera Gunilla Persson och hennes problem med Kronofogden. Men vad Leif GW Persson hade att säga var kanske inte så populärt – Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försökte stoppa kriminologens hårda ord om Gunilla.

Så fick Peter Apelgren Anna Mannheimer på fall: "Fick jobba som ett svin"

1 timme sedan
Anna Mannheimer är komiker, programledare och journalist. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 har sammanställt de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Mannheimer.

Albin Tingwall blev dumpad av Idol-vinnaren – öppnar upp om kärlekslivet

1 timme sedan
Albin Tingwall är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, men många känner nog igen honom från en annan sångtävling. 2022 kom Albin tvåa i Idol, och träffade även sin ex-flickvän under tävlingen. Men hur ser egentligen hans kärleksliv ut i dag, efter det tuffa uppbrottet?