Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bögarna är kluvna till Perry

Nöje | 29/10/2008 17:32

Många förståsigpåare anser att Perrys lesbiska låt är homofobisk.

Katy Perry ska spela i Stockholm i februari. Men konserten är barnförbjuden. Den söta men surtungade sångerskan gillar att möta läppar tillhörande en samkönad. Så sjunger hon åtminstone i sin hitsingel. Denna har fått kritik från kristna rörelser. Men också från gayrörelsen. De menar att låten förenklar tillvaron för någon med en homosexuell läggning.

Flera hbtq-organisationer har också anmärkt att Perrys texter förenklar homosexuellas tillvaro byggd på trötta stereotyper och får det att låta som en trivial fyllegrej. Både på politiska forum och musikbloggar har det antytts att Perry egentligen är en vardagshomofob.

Ulrich Bermsjö, talesman för homosexuella på Tv8 och ständig gäst i Studio Virtanen, förstår inte kritiken.

– Katy Perry är asgrym. Jag älskar den låten. Alla som inte gillar henne är fula och tråkiga, säger homoprofilen Ulrich Bermsjö till Nyheter24.

I helgen är det dags för Ulrichs egen bögklubb, F.i.X, i Stockholm och han hoppas då på att så många som möjligt kommer dansa till I Kissed a Girl. Han säger sig även kunna tänka sig att "hångla med en tjej".

– Jag älskar hennes kristna budskap. Om budskapet är vad hon sjunger i låten. Halleluja, säger Ulrich Bermsjö och börjar nynna på låten.

I dagens könlösa metrosamhälle borde Perrys urringade klädsel tala för sig själv. Då hon är bystrik. Men könet är ständigt hotat. I framtiden kanske inte könet finns.

Skrivet av: