Jocke Berg om Kents nya singel

- 05/10/2009, 09:42 -

"Vi bara satt där och lyssnade igenom hela skivan när den var klar. Vi är extremt nöjda."

Tidigare i år rapporterade Nyheter24 att rockbandet Kent jobbade på nytt material.

Då skrev Kent på sin hemsida att albumet "självklart är det bästa vi gjort".

Under natten till måndag släpptes bandets nya singel Töntarna från det kommande albumet Röd som lanseras den sjätte november.

Sångaren i Kent, Joakim Berg, beskriver singeln som en stökig midtempolåt.

– Det är en cool liten låt. Trots att man inte har en aning om hur det ska bli har man alltid så otroligt många teorier när man ska släppa första singeln: Vad ska det vara för låt? Ska det vara en attitydsingel? Ska det vara den man tror har störst chans att bli en hit?, säger Berg till musikbloggen PSL.

Det kommande albumet spelades in i Berlin, New York, Hyltinge Kyrka och i den egna studion Psykbunkern i Årsta, Stockholm.

Bandet är väldigt nöjda med skivan som är deras åttonde.

– Vi bara satt där och lyssnade igenom hela skivan när den var klar. Vi är extremt nöjda, säger Berg och berättar vidare att de just har festat av sitt verk med middag för alla inblandade på en firad krog i huvudstaden.

Alla trogna Kentfans kan vara lugna, bandet har inte genomgått någon större förvandling.

– Det kommer, som alltid när vi gör musik, att låta Kent. Det låter på ett visst sätt och det blir på ett visst sätt när vi gör musik tillsammans. Det har fått spreta lite. Men andra kanske tycker det finns en gigantisk röd tråd genom hela skivan, säger Berg till PSL.

Inte nog med det. Bandet kommer även att ge sig ut på en turné i Norden som inleds den 25 februari nästa år. 14 spelningar kommer bandet att ge med start på Annexet i Stockholm.

Biljetterna till turnén släpps den 12 oktober. Singeln lanseras digitalt under måndagen 5 oktober och fysiskt den 12 oktober.

Kents nya låt Töntarna:

Skrivet av: