Stockholm

Andres Lokko: Blur är bara onödigt

Vi frågade experten Lokko om vad han tycker om återföreningen. Kungen av god smak är inte nådig.


Läs mer

I dag gick Damon Albarn ut med att han umgås med tanken på att återförenas med de andra i Blur. Ryktena kring en comeback har florerat ständigt i tre års tid. Men Damon Albarn har spjärnat emot in i det sista.

Nyheter24 frågade Svenska Dagbladets kolumnist Andres Lokko - de engelska öarnas främste expert på plastbågar och elbas intron - om vad han tycker om denna nyhet

– Det är både en dålig och högst ointressant idé eftersom Damon Albarn som soloartist - The Good, the Bad and the Queen, operan Monkey, skivbolaget Honest Jons, Mali Music, hans produktion av Amadou & Mariams nya singel - är betydligt intressantare att följa än vad han skulle kunna få för sig att vilja åstadkomma med ett återförenat Blur. Jag tycker bara att det låter onödigt.

Tiden efter bandets splittring har medlemmarna ägnat sin tid åt vitt skilda ting. Basisten Alex James lanserade nyligen en blåmögelost som heter Blue Monday och gitarristen Graham Coxon gör skramliga rockplattor för de närmast sörjande. Men utan Albarn blir det inget Blur, och utan de andra fortsätter Albarn vara ett kreativt geni men med för många intryck.

Nu är Damon Albarn akutell med sin opera Monkey: A Journey To The West.

– Monkey är, rent visuellt, bland det mest fantastiska jag sett på en scen, säger Andres Lokko.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.