Stockholm

Coldplay till Sverige i sommar

De sålde ut Globen. Nu ger de sig på Stockholm Stadion.


Läs mer

Det var många som sörjde över att de missade Coldplay när de spelade på två gånger på ett fullsatt Golben i höstas. Då var det första gången bandet var här på tre år. Men fansen behöver inte misströsta. Coldplay kommer tillbaka.

Den 22 augusti uppträder stadionrockarna på Stockholm Stadion. Biljetterna släpps den 11 december klockan 9.00 och kostar runt en halv tusing.

Konserten kommer sälja ut tippar musikexpterna. Framförallt är de övertygade om att spelningen utomhus blir ännu mer spektakulär än de kritikerhyllade kvällarna på Globen.

– De har pratat om att det här är deras sista turné och rykten går om att bandet kommer lägga av helt. Sedan så brukar folk vara lite mer på kanelen när det är utomhus. Det kan göra mycket för stämmningen, säger rockjournalisten Stefan Malmqvist.

Nyheter24s egna nöjesredaktör Quetzala Blanco tror att det kommer bli magiskt.

– Jag såg Coldplay på Madison Square Garden och nu senast på Globen och det senare var faktiskt att föredra. När de spelar i USA löjlar de sig lite men här i Svergie ger de lite extra för att de vet att svenskarna är så hängivna fans, säger Quetzala.

VIDEO: Coldplay "Viva la vida"

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.