The Knife gör opera

Olof Dreijer i Amazonasdjungeln för att spela in djurljud.


Elektropopbandet The Knife skriver musik till en opera. Det är på operahuset i Köpehamn som syskonduon Olof och Karin Dreijer nästa höst ska sätta upp en opera baserad på Charles Darwins klassiska verk "Om arternas uppkomst".

Nästa år är det exakt 150 år sedan boken kom, vilket firas stort genom en påkostad opera som ska heta "Tomorrow in a year".

– Jag hade tröttnat lite på att sitta i studion, så det här kändes som en rolig möjlighet att få göra något nytt och inspirerande, säger The Knifes Olof Dreijer till Nyheter24.

Olof Dreijer befinner sig för närvarande nere i Amazonasdjungeln för att spela in ljud från olika djur till föreställningen. Ett minst sagt annorlunda projekt jämfört med att göra Grammisbelönad och vida hyllad elektropop.

The Knife gör musik och libretto, som kommer att framföras av en kvinnlig mezzosopran, en kvinnlig skådespelerska samt en manlig popartist. Japanske Hiroaki Umeda är koreograf med sex dansare som gör allt från klassisk balett till modern dans.

Hotel Pro Forma med konstnärliga ledarna Kirsten Delholm och Ralf Richart Strøbech har lång erfarenhet av att flytta teaterns gränser till nya områden mellan konst och ickekonst, teater och icketeater, bildkonst och konsert, vilket gjorde The Knife intresserade av projektet.

I våras påbörjade de arbetet med musiken, och ska genom workshops testa uttryck och form tillsammans med projektets övriga deltagare för experimentera sig fram i olika uttrycksformer.

“Tomorrow in a year” har premiär i september 2009.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.