Lördag 2 Jul
Stockholm

The Knife gör opera

Olof Dreijer i Amazonasdjungeln för att spela in djurljud.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elektropopbandet The Knife skriver musik till en opera. Det är på operahuset i Köpehamn som syskonduon Olof och Karin Dreijer nästa höst ska sätta upp en opera baserad på Charles Darwins klassiska verk "Om arternas uppkomst".

Nästa år är det exakt 150 år sedan boken kom, vilket firas stort genom en påkostad opera som ska heta "Tomorrow in a year".

– Jag hade tröttnat lite på att sitta i studion, så det här kändes som en rolig möjlighet att få göra något nytt och inspirerande, säger The Knifes Olof Dreijer till Nyheter24.

Olof Dreijer befinner sig för närvarande nere i Amazonasdjungeln för att spela in ljud från olika djur till föreställningen. Ett minst sagt annorlunda projekt jämfört med att göra Grammisbelönad och vida hyllad elektropop.

The Knife gör musik och libretto, som kommer att framföras av en kvinnlig mezzosopran, en kvinnlig skådespelerska samt en manlig popartist. Japanske Hiroaki Umeda är koreograf med sex dansare som gör allt från klassisk balett till modern dans.

Hotel Pro Forma med konstnärliga ledarna Kirsten Delholm och Ralf Richart Strøbech har lång erfarenhet av att flytta teaterns gränser till nya områden mellan konst och ickekonst, teater och icketeater, bildkonst och konsert, vilket gjorde The Knife intresserade av projektet.

I våras påbörjade de arbetet med musiken, och ska genom workshops testa uttryck och form tillsammans med projektets övriga deltagare för experimentera sig fram i olika uttrycksformer.

“Tomorrow in a year” har premiär i september 2009.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.