Söndag 16 Maj
Stockholm

Lurades att dricka djurblod

Teatergruppen tvingade publiken att dricka ur en kalk med djurblod.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LULEÅ. På Teaterhögskolan i Luleå var det dags för scenskolans fjärde årskurs att redovisa sina enskilda projekt. Vanligtvis brukar det vara en trevlig upplevelse för besökarna, men inte den här gången.

Föreställningen delades upp i flera delar, med greve Dracula i centrum i några av dem. Lokalen var nedsläckt med blod utspillt på golvet. Dracula gick sedan runt bland publiken och försökte få dem att dricka ur en kalk med djurblod. Flera personer gick på det fula tricket – i tron att det var en ofarlig dryck.

– Jag känner mig som en idiot som någon har skändat. Det här var så jävla sjukt, man känner sig besudlad och jag har känt mig sjuk sedan dess, säger en kvinna som vill vara anonym, enligt NSD.

Chockade besökare spottade ut blodet och många kände äckel och illamående. Att förtära blod kan innebära en smittorisk, även om smittriskerna är små.

– Det finns väl inget som smittar om det inte finns salmonella eller gersinia. Jag kan inte säga annat än att det oaptitligt. Och så här får man inte göra. Sen beror det på var de har fått blodet från. Givetvis finns det risk när det är obehandlat, säger Greta Wilhelmsson, länsveterinär, skriver NSD.

Läraren som ansvarar för produktionen, Mikael Norling, har bett om ursäkt för det inträffade och tar på sig det fulla ansvararet.

Se Dracula på den gamla goda tiden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela