Lloyd Webber avskyr landets musik

- 02/01/2009, 21:26 -

Webber kallar tidigare års bidrag för "absolut och totalt skräp". Nu ska han ta tillbaka äran.

Musikalgurun Andrew Lloyd Webber står bakom några av världens mest framgångsrika musikaler. Nu ska han skriva låten till Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest.

Detta för att höja standarden för de brittiska öarna som haft föga framgångar i Eurovision. Öriket har inte vunnit tävlingen på elva år då Katrina & The Waves vann med Love.

– Våra bidrag har varit absolut och total skit. Jag undersökte genom att fråga alla medarbetare i mina shower och de sa att de inte röstade på Storbritannien för att vi inte anstränger oss. Vissa av bidragen har varit narraktiga, säger Webber till Telegraph.

Förra året var det en X Factor-vinnaren Andy Abraham som sjöng en låt som hamnade på en skamsen 26:e plats. Året innan var bidraget mer av skämtsam karaktär.

Till skillnad mot det svenska tevejippot kommer Webber istället styra nomineringen av framförandet själv. Han kan välja mellan tusentals av förhoppningsfulla sångare som skickat in sina band. Han får själv gallra ut en värdig vinnare att reprensentera Storbritannien i Moskva i maj.

– Vi kommer inte vinna, låt oss inse det. Jag tror inte det är möjligt men samtidigt skulle vi kunna roligt hela vägen. Det är Eurovision. Jag tror att i hemlighet tittar alla och i hemlighet har alla roligt, säger Webber till Telegraph.

Bidraget 2007

Bidraget 2008

Vinnaren 1997

Skrivet av: