EMD och norska till Melodifestivalen

Fast de är debutanter i Melodifestivalen är de inga färskingar från Europa-scenen.


Melodifestivalen brukar stoltsera med sin mångfald. Under senaste åren har vi fått höra allt från samerna i Sarek, Papa Dee och Andra Generationen med sin låt "Kebabpizza Slivovitza". Annat var det förr. Då härjade tacossvennarna och det enda kulturella utbytet var våra norska grannar.

Flera är de norrmän som gästat vår största tävling - Haakon Pedersen och Elisabeth Andreassen är några av de artister som gjort sig ett namn i vårat rike. Inte så konstigt kanske då Norrmän är bäst på skandinaviska språk.

Nu ska Norges bidrag från Eurovision förra året, Maria Haukaas Storeng, ställa upp i de svenska uttagningarna. Ihop med Sahlene sjunger hon Killing me tenderly, enligt Expressen.

Ännu är inget klart. Vem som blir jokern avslöjas inte förrän i februari. Det kanske blir Orup eller Markus Fagervall med en rocklåt.

Det starkaste ryktet säger nu att det är pojkbandet E.M.D som ska med.

Danny Saucedo var väldigt sugen på melodifestivalen efter han charmat Sverige i Idol. Men då blev det Let's Dance för hans del, som ledde till Eurovision dance contest. Kanske kan han räcka hela vägen fram till tävlingen i Moskva denna gång med.

–Det där är en diskussion som förs, sa nyligen EMD:s manager Tomas Lööw.

Maria i Eurovision Song Contest Belgrad.

Danny i Eurovision Dance Contest i Glasgow.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!