Lördag 23 Okt
Stockholm

Basshunter blir dansare

Foxtroten blir Jonas Altbergs stora projekt under 2009.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jonas "Basshunter" Altberg vill bredda sig och sin allmänbildning. Därför går han under nöjesåret 2009 över till foxtrot och danslektioner inför nästa storsatsning. Och det är ett löfte.

Däremot kommer inte det gamla Basshunterljudet att lämna 2009 oberört.

– Det blir det mest spännande året i mitt liv tror jag. Jag har precis börjat på mitt nya album som förhoppningsvis släpps i maj, men eftersom jag reser hela tiden har jag inte så mycket tid. Men den här gången har jag sagt ifrån att jag inte kommer att släppa albumet förrän jag har fått den tid jag behöver. Det blir inte som förra och förrförra skivan, då gick det alldeles för snabbt. Jag tycker om att ge lyssnarna något nytt som förvånar, men det kommer självklart att vara låtar med det gamla Basshuntersoundet som alla är vana vid, säger Jonas Altberg till Sydsvenskan.

Efter att ha varit med ett tag i musikgemet vet han hur mentaliteten fungerar i andra länder. Det är en viktig grej han tar med sig när han ger sig ut på turné i bland annat Kanada, USA, Australien, Sydafrika och Nya Zeeland.

– Jag har spelat för som mest 300 000 personer på ett torg i Berlin, men också på små nattklubbar. Det krävs mycket mer när man spelar för 200 personer. Ingen i publiken blir anonym, vilket gör att de blir blygare. Då gäller det att kunna lite tricks och knep. I Sverige har vi ”bira bira bira”, det funkar alltid. I Frankrike ska man säga ”a chic, a chic, a chic!”, då svarar alla ”ay, ay, ay!”, säger Altberg till Sydsvenskan.

Se Basshunter berätta om det coolaste han vet nedan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela