EMD för giriga - blir stämda

Krogkonkurrenten betalade så pass mycket mer för en spelning av EMD att bandet och bokningsbolaget helt enkelt struntade i att berätta att blivit bokade på samma ort - med mindre än en månads mellanrum.


När krogen Wictoria i Karlskoga trodde att bokningen av popbandet EMD var klar den 3:e maj och hade börjat göra reklam för spelningen förra året, upptäckte de att den värsta konkurrenten i stan hade bokat samma band. Anledningen sägs vara att nattklubben Nightlife betalat betydligt mer för sin bokning den 5:e april.

Tydligen så mycket mer att EMD struntade i att de var bokade på samma ort några veckor senare. Och ställt in den senare spelningen.

Resultatet för Wictoria? En förlust på hundratusentals kronor.

– Vi har förlorat ett par hundra tusen kronor på det här och en massa trovärdighet. Och det är självklart allvarligt att de gav vår värsta konkurrent spelningen i stället, säger Osman Kinali, som företräds av advokat Lars-Erik Saltin.

Ingen tar på sig ansvaret

Ingen på bokningsbolaget United Stage vill ta på sig ansvaret och undviker kontakt med krogen.

– De hade väl antagligen betalat mer än de 55 000 kronor som var aktuellt för oss. Vi försökte få kontakt med Dennis Carlsson på United stage som vi haft kontakten med för att höra oss för vad det var frågan om, men han tog inte våra samtal, eller svarade på våra mejl. Till slut svarade han bara kort: "Inte mitt beslut sorry! Ovan mitt huvud", säger Osman Kinali på Wictoria i Karlskoga.

EMD består av de tre Idol-killarna Danny Saucedo, Mattias Andréasson och Erik Segerstedt och är mest kända för sin sommarplåga "Jennie let me love you".

"Det är ingenting jag kommer i håg"

EMD-medlemmen Erik Segerstedt säger sig inte känna till händelsen i maj.

– Det är inget jag kommer ihåg. Så mycket info har inte vi. Det är vårt bokningsbolag som sköter det, säger Erik Segerstedt.

Expressen får tag på Dennis Carlsson på United stage som slutligen säger om rättstvisten:

– Det fanns inget skriftligt avtal. De hade fått ett pris och ville inte betala det.

Datumet för tvistemålet satt till måndag 13 januari, 09.00.

EMD är aktuella för Melodifestivalen i vår då de blev valda som jokrar i leken. Låten de ska uppträda med heter Baby Goodbye och är skriven av medlemmarna i E.M.D.tillsammans med Oscar Görres.

Se EMD uppträda med låten Jennie let me love you på Let's Dance:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.