- Foto: Camilla Cherry

"Den mest personliga skivan jag någonsin skrivit"

Nyheter24 tar en pratstund med Petter i samband med att hans sjunde album En räddare i nöden släpps.


Rapparen Petter släpper i dag sitt sjunde album En räddare i nöden och Nyheter24 har pratat med honom om arbetet bakom skivan och livet som Hip Hop-artist.

Idag släpps ditt nya album "En räddare i nöden". Hur har jobbet med skivan varit?

– Bra, jag har fokuserat kring två saker nämligen den röda tråden i musiken samt texterna som kretsat kring titeln. Jag är mycket nöjd och all feedback som kommer är väldigt bra så det känns kul att få skön kritik. Arbetet började ganska snabbt och jag spelade in nästan allt i Sundsvall med Collen & Webb, säger Petter.

På vilket sätt skiljer sig "En räddare i nöden" från dina tidigare album?

– Soundet håller ihop skivan och har en röd tråd, sen är det absolut den mest personliga skivan jag någonsin skrivit, säger Petter.

Hur har du förändrats som artist och person sedan du slog igenom med "Vinden har vänt"?

— Ganska mycket, jag har tre barn och lever lite mer ett sådant liv än när jag var 24 bast och sprang på Kocksgatan. Jag tror att det som gör mig relevant och varför jag fortfarande tycker att det är kul är på grund av att jag aldrig hylmat med vem jag är. Jag rappar om mitt liv idag och det handlar om att balansera arbete med familj och allt vad det nu innebär, förklarar han.

På frågan om hur Petter hinner få livet som trebarnspappa och musiker att gå ihop är svaret kort och koncist – "det får jag inte". 

Petter är både en flitig bloggare på Nyheter24 och samtidigt väldigt aktiv på Twitter.

– Jag började skriva dagbok 1999 och har fortsatt med det tills det blev att man "bloggade". Nu twittrar jag vilket jag ibland känner är enklare än att blogga - man behöver inte tänka lika mycket. Men jag gillar överlag sociala medier och tycker att det är extremt kul, sen tror jag twitter bara har börjat, det kommer att explodera nu när valet kommer inpå oss, säger Petter.

Förutom albumet En räddare i nöden är Petter även aktuell med att fronta hockey-VM:s kampanj. Samtidigt har Petters samarbete med RFSU lett till att Petter har fått en alldeles egen kondom – med det passande namnet "En räddare i nöden".

– Den är först och främst jättestor och sen galet skön, annars är det en helt vanlig kådis, svarar Petter

Det finns många unga som drömmer om att bli en framgångsrik rappare precis som du. Vilka är dina bästa tips till dem?

– Läs böcker och lyssna mycket på Hip Hop, imitera dina favoriter, var hård mot dig själv, bli aldrig riktigt nöjd, men ge samtidigt aldrig upp och väljer du att rappa på svenska så se till att verkligen älska språket eftersom det då blir trovärdigt.

Läs Petters blogg på Nyheter24.se här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!