Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

U2 anklagas för albumstöld

Nöje | 21/01/2009 16:12

"U2, ni kanske skulle kunna göra lite reserach innan era albumsläpp?"

Irländska monsterrockarna U2 har blivit anklagade för stöld. Inte låtstöld som man kanske skulle kunna tro. Nej, utan omslagsstöld.

Det är musikern Taylor Deupree som på sin blogg 12k ställer frågan om U2:s senaste album - "har jag sett det här förut?"

"För er som inte vet vad jag skränar om. U2 kommande platta "No line on the horizon" är i det närmaste en exakt kopia av mitt och Richard Chartiers "Specification.Fifteen" som kom ut för några år sedan", skriver Deupree.

Båda skrivornas omslag har en bild från den japanesiska fotografen Hiroshi Sugimoto. Chartier kommer inte på något sätt att stämma U2. "Vi vet alla vem som vinner" skriver han cyniskt och tänker på den lille artisten mot den enorma skivindustrin.

Frågan har i stället kommit att intressera honom ur ett grafiskt perspektiv.

"U2:s designer kunde (kanske) ha förslagit ett annat foto eller en annan lösning. Men det är min åsikt", skriver Deupree i ett senare bloggmeddelande.

Lyssna till Taylor Deuprees Balance:

Skrivet av: