U2 anklagas för albumstöld

"U2, ni kanske skulle kunna göra lite reserach innan era albumsläpp?"


Irländska monsterrockarna U2 har blivit anklagade för stöld. Inte låtstöld som man kanske skulle kunna tro. Nej, utan omslagsstöld.

Det är musikern Taylor Deupree som på sin blogg 12k ställer frågan om U2:s senaste album - "har jag sett det här förut?"

"För er som inte vet vad jag skränar om. U2 kommande platta "No line on the horizon" är i det närmaste en exakt kopia av mitt och Richard Chartiers "Specification.Fifteen" som kom ut för några år sedan", skriver Deupree.

Båda skrivornas omslag har en bild från den japanesiska fotografen Hiroshi Sugimoto. Chartier kommer inte på något sätt att stämma U2. "Vi vet alla vem som vinner" skriver han cyniskt och tänker på den lille artisten mot den enorma skivindustrin.

Frågan har i stället kommit att intressera honom ur ett grafiskt perspektiv.

"U2:s designer kunde (kanske) ha förslagit ett annat foto eller en annan lösning. Men det är min åsikt", skriver Deupree i ett senare bloggmeddelande.

Lyssna till Taylor Deuprees Balance:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.