Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amanda Jenssen rockbjörnsdrottning

Nöje | 22/01/2009 23:04

Amanda Jenssen och Håkan Hellström fick två priser var på 30-årsfirande gala.

Håkan Hellström och Amanda Jenssen blev kung och drottning när Aftonbladet under torsdagskvällen delade ut musikpriset Rockbjörnen för 30:e året i rad.

Den svenska musikeliten var samlad på den stjärnfyllda galan på Cirkus i Stockholm. Störst jubel av alla fick de båda ABBA-legenderna Anni-Frid Lyngstad och Agneta Fältskog, som var på plats för att hämta Rockbjörnens Lifetime achievement Award.

De hyllades av storbandet Club Killers som spelade några av gruppens klassiska låtar live med gästvokalister som Markus Krunegård, Ane Brun och Anna Maria Espinosa.

Håkan Hellström vann priser för årets album med sin "För sent för Edelweiss" och som årets bästa liveakt. Amanda Jenssen blev årets nykomling och årets bästa kvinnliga artist.

Årets manliga artist blev Lars Winnerbäck. Takida blev årets grupp, och årets låt gjordes av Ola Svenssons "Feelgood". Duffy blev årets utländska grupp medan Coldplays "Viva la vida" var årets bästa utländska album enligt Rockbjörnen.

MySpace eget Rockbjörnsprisgick till Billie the vision and the dancers.

 

Björn Gustafsson på Rockbjörnen 2008:

 

Skrivet av: