1 av 2
- Foto: AP Photo/Virgin Records/Scanpix
2 av 2
- Foto: AP Photo/Jim Cooper, file/Scanpix

Billy Corgan: Pavement är sellout

– De är sellout. De har ingen kärlek, det har vi, säger Billy Corgan.


Pavement vs Smashing Pumpkins

1994 släppte Pavement singeln Range Life, där beskriver sångaren Stephen Malkmus att han är på turné med Smashing Pumpkins (något han aldrig var) – i låten sjunger han "I don't understand what they mean" och "and I could really give a fuck". Beefen var ett faktum och Billy Corgan krävde att Pavement skulle stryktas från festivalen Lollapaloozas lineup. Stephen grävde ner stridsyxan för många år sedan, men Billy Corgan vägrar.

Smashing Pumpkins frontman Billy Corgan försöker återskapa beefen han för femton år sedan hade med indierockarna Pavement.

"Jag fick nyss veta att Smashing Pumpkins spelar med Pavement i Brasilien, det kommer bli en sån där New Orleans-aktig begravning. Jag säger så för de representerar döden av den alternativa drömmen, skrev Billy Corgan på sin Twitter.

Billy hävdar att Smashing Pumpkins spelar nya låtar och att Pavement inte bara har fastnat i gamla hjulspår – de är även sellout och saknar kärlek, skriver brittiska Guardian.

På tal om sellout – i januari spelade Billy Corgan in en låt med sin dåvarande donna Jessica Simpson.

Sten, glashus, och så vidare...

VIDEO: Pavement – Range Life

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.