Camilla Gervide.
1 av 5
Camilla Gervide.
2 av 5
- Foto: AP Photo/Cliff Schiappa
3 av 5
- Foto: AP Photo
4 av 5
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
5 av 5
- Foto: Jessica Gow / SCANPIX / Kod 10070

Camilla Gervide: Musikens utbrytare

KRÖNIKA. Om längtan efter frigörelse.


Fakta

Camilla Gervide är Nyheter24:s musikkrönikör.

Hennes välbesökta musikblogg hittar du på: camillagervide.com

Justin Timberlake har gjort det, Michael Jackson likaså. Till och med Beatles-legenden Johan Lennon kan läggas till denna lista.

Jag talar givetvis om utbrytarna. Frontfigurerna som längtar efter den egna scenen. Att slippa dela strålkastarljuset, berömmelsen och framför allt pengarna med en massa andra bandmedlemmar som i deras eget tycke kanske inte riktigt håller måttet. I alla fall inte samma mått som de anser sig inneha.

Danny Saucedo är vår senaste svenska stjärna som valt detta tidigare så uttrampade spår. Om det är en tillfällig plan att ensam styra skutan återstår väl att se. Lite blodad tand måste han ändå ha fått av dom framgångar han nått på egen hand den sista tiden. Framgångar som EMD inte ens kommit i närheten av. Kanske var det just det som fick honom att slira av in på ett sidospår. Har EMD möjligtvis, i Christer Björkmans ögon, gjort sitt i Melodifestivalen? Var Danny helt enkelt tvungen att komma med ett nytt koncept för att överhuvudtaget släppas in i SVT’s lilla grupp för inbördes beundran? Kanske är det så? Kanske är det en teori som helt fabricerats i min överanalytiska hjärna?

Oavsett vad svaret är så väcks ändå en annan fråga till liv i mitt stilla sinne:

Om man når större framgång på sitt soloprojekt än med sin ursprungliga grupp, kommer man då någonsin att gå tillbaka dit? Tror ni någonsin att vi kommer få se Justin Timberlake studsa runt till tonerna av Bye, Bye, Bye med resten av deltagarna i ’NSYNC igen? Om Michael Jackson fortfarande befunnit sig i livet, vad är sannorlikheten att han skulle givit sig ut på en turné med resten av Jackson 5? Kommer det någonsin finnas en scen stor nog för Beyoncé, Beyoncés ego och de andra två tjejerna i Destiny´s child?

Så med denna frågeställning för ögonen, vad kan vi förvänta oss av Danny?

Han har redan slagit EMD’s tredje plats från Melodifestivalen från 2010 och hans nya platta har höjts till skyarna av både kritiker och lyssnare medan EMD’s senaste album Rewind har kallats en musikalisk kalkon bara för att nämna ett mindre elakt uttalande. Undertecknad ger för övrigt Dannys In the club 4/5 i dagens recension här på Nyheter24.

Dannys solokarriär ser ut att utvecklas till något av en framgångs-saga, sin andraplats till trots, och nu när han slipper ha Christer Björkman i hasorna som en gammal, morrande schäfer så kan han fokusera desto mer på att utvecklas, turnera och underhålla. På sitt eget, lilla Danny-vis.
Men kommer han sedan någonsin kunna gå tillbaka till den kompromissande gruppmiljön som det faktiskt innebär att vara bara en av tre medlemmar i EMD?

Jag antar att den som lever får se.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!