1 av 4
- Foto: Mattias Hansson / ALL OVER PRESS
2 av 4
- Foto: Patrik Österberg/ALL OVER PRESS
3 av 4
- Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS
4 av 4
- Foto: : CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS

Sara Varga sjunger för livet

Sara Varga har hyllats efter sin succé i Melodifestivalen. Nu är hon aktuell med sin nya platta "Spring för livet". – Gömmer man sig bakom engelska ord blir det inte lika naket, säger hon.


Fakta

Namn: Sara Varga Madeleine Jonsson

Ålder: 28

Aktuell: Med nya skivan "Spring för livet som släpps i butik onsdag 30 mars.

Sara Varga, 28, har alltid sjungit. Men det är först efter Melodifestivalen, då hon naket och öppet sjöng om misshandel, som hon blivit Sara Varga med hela svenska folket. Efter sin medverkan fick hon över tusen mejl från människor som ville tacka henne. Otaliga gånger har hon också fått frågan från journalister om texten är självupplevd.

– Svaret på den frågan är att jag inte vill kommentera vad någon av mina texter egentligen handlar om eller vad som fått mig att skriva dem. Det blir lite att spräcka sin konstnärliga integritet. Jag skulle inte ha kunnat skriva den om jag inte visste exakt vad det handlade om. Texten är en av de snabbaste jag någonsin skrivit, den rann ur mig. Jag hade tänkt länge på hur jag ville utforma och skriva den.

 

Konstnärssjälen Sara

Sara beskriver sig själv som en konstnärssjäl. Något som gjorde att hon hade problem under hela sin skolgång.

– Jag har alltid gjort saker på mitt eget sätt. Men jag hade ganska opedagogiska lärare som tyckte att rätt ska vara rätt. Fast jag kom fram till samma lösningar när jag gjorde på mitt eget sätt. Jag tyckte att skolgången var en plåga.

 

Ville inte vinna

Efter hennes uppträdande i delfinalen i Linköping hade hon inte en tanke på att hon skulle gå vidare.

– Min låt är inte direkt schlager och jag hade inte en aning om hur det skulle tas emot. Jag visste att jag skulle beröra människor men inte om det skulle hamna i god jord.

Trots hennes pessimistiska inställning tog hon sig till finalen i Globen.

– Plötsligt stod jag där, precis innan jag skulle gå ut på scenen, och insåg att jag skulle sjunga för fyra miljoner människor. Det var en helt overklig känsla. Det var något jag aldrig någonsin, i min vildaste fantasi, hade kunnat tro.

Hon slutade på nionde plats. Men att vinna, det ville hon inte.

– Jag drömde till och med en mardröm om att jag vann. Jag ville verkligen inte vinna. Det hade inte gynnat mig och jag hade nog inte representerat Sverige så bra i Düsseldorf med min svenska visa - jag ville inte skriva om den. Den var liksom klar. Jag tyckte att Erik Saade var bäst i det sammanhanget.

 

Spring för livet

Hennes nya skiva, "Spring för livet" är ärligare och mer utlämnande än någonsin. Till skillnad från sitt debutalbum, "Faith, Hope & Love", som spelades in i New York, sjunger hon nu på svenska.

– Att sjunga på svenska föll sig naturligt, jag har alltid skrivit låtar på svenska. Gömmer man sig bakom engelska ord blir det inte lika naket.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.