- Foto: Camilla Gervide

Legendaren Alice Cooper levererar fortfarande

Nyheter24s Camilla Gervide recenserar Alice Cooper på Gröna Lund.


Mer om Camilla:

Camilla Gervide är Nyheter24:s musikkrönikör.

Hennes välbesökta musikblogg hittar du på: camillagervide.com

Man kan inte annat än lyfta på hatten för Gröna Lund. Vilken sommar de har haft och än så länge är vi bara halvvägs igenom årets upplaga av artister. För andra gången denna sommar och femte gången totalt sen starten med konserter så tvingas vakterna till Stockholms nöjesfält att stänga ner entrén. Fullt!

Jag var lite osäker på hur mycket folk kajalpennans okrönte konung egentligen skulle kunna dra. Metal och hårdrock har ju minst sagt varit på tapeten de senaste veckorna så frågan var ju om fansen var mätta vid det här laget efter både Iron Maiden och The Big 4. Men det var de alltså inte kunde jag enkelt konstatera. Det är något lite bisarrt över att blicka ut över en scen fylld med dödskallar, blod, ormar och andra mörka prylar i fullt dagsljus.

Alice Coopers gäng gjorde sitt bästa med att dämpa ner scenen med rökmaskiner och ljuseffekter men det gick ändå inte att komma från att det fortfarande var ljust ute och att vi befann oss bland karuseller, sockervadd och barnvagnar.

Tjejerna som stod tryckta mot kravallstaketet med förväntningen lysande ur ögonen hade väntat på sin idol i över tio timmar. Vilket måste anses som mäkta imponerade. Jag anar av det avgrundsvrål som lämnade deras strupar när Alice Cooper uppenbarade sig högt upp i ett torn klätt med spindelväv, utklädd till en svarta änka till tonerna av låten med samma namn, helt klart hade varit värt det.

Alice Cooper är en legend som trots att han börjar komma upp sig till åren fortfarande kan äga en scen med samma pondus som när han var av en yngre årgång. Med tanke på de förutsättningar han hade att arbeta med så är jag grymt imponerad. Han fick blodiga kryckor och spindeljackor att fungera, solljuset och sockervadden till trots.

3.5/5

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

3 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.