Onsdag 30 Nov
Stockholm

Rihanna - "23 år och en riktig liten sexbomb"

. Foto: All Over Press

RECENSION. Camilla Gervide var på plats i Globen, och såg en Rihanna som gav allt och lite till.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rihannas sjukdomskalabalik

Det var länge osäkert om Rihanna skulle komma till Globen i Stockholm. Dagen innan hade hon ställt in konserten i Malmö. Influensan satte stopp för konserten och släppte fram de upprörda fansen.

Och någonstans i feberyran verkade det gå snett. Rihanna verkade nämligen ha glömt bort i vilket land hon befann sig. Schweiz eller Sverige - hur var det nu, Rihanna?

Rihanna
Ericsson Globe, Stockholm
Betyg: 4

Med tanke på att Rihanna var för sjuk för att uppträda i Malmö och vad hon åstadkom i Globen, 24 timmar senare, så undrar jag vad hon kan göra när hon är frisk.

I ett hav av pyroteknik gör hon entré till Only Girl in the World följt av Disturbia som får hela Globen att fullkomligt koka av energi.

Iklädd ett par glittriga hotpants får hon publiken att hoppa upp och ner samtidigt som hon skriker; ”Stockholm, put your fucking hands up” och gör väl skäl för showens 13-årsgräns.

Till skillnad från många av sina kollegor är inte Rihanna rädd för att dela scenen med sina musiker och på Shut up and Drive får gitarristen Nuno Bettencourt från metalbandet Extreme en chans att visa sina färdigheter.

Rihanna är den yngsta kvinnliga artisten att få tio stycken listettor på Billboard Top 100. Med tanke på den hitkavalkad som hon radar upp i Globen så är det nästan svårt att ta in att hon bara är 23 år.

23 år och en riktig liten sexbomb. Låten S&M blir just precis den bondage-fest som låten inbjuder till. Rihanna är fastbunden med rep kring fotlederna och hon omslingras av armar som kommer upp ur scengolvet. Låten avslutas med ett regelrätt kuddkrig.

När dansarna lämnar scenen drar Rihanna upp en intet ont anande tjej från publiken som hon sen juckar på tills de båda försvinner ner under scenen. Totalt oväntat och helt underbart!

Rihanna bjuder verkligen publiken på en rejäl upplevelse. Hon är överallt och ingenstans på en och samma gång. Om hon inte skjuter rök ur en enorm rosa kanon som hon gränslar, så står hon och trummar på ett eget trumset framför scenen till publikens stora jubel.

Ungefär i mitten av spelningen sänks energin en smula och Rihanna intar scenen iförd en högt slitsad långklänning i vilken hon framför den mer seriösa balladen Unfaithful, där hon får möjlighet att visa hur mycket hon utvecklats rent röstmässigt. Det är lätt att bli förblindad av alla klädbyten, sexiga danssteg och special-effekter, men Rihanna visar upp en tonsäkerhet som jag ärligt talat inte trodde att hon besatt.

Kvällens bästa ballad är utan tvekan Love The Way You Lie (Part II) där hon, sittandes på en flygel, hissas högt upp i Globens tak medan publiken sjunger med så det dånar på läktarplats.

Medan konfettin regnar över publiken och dansarna poserar med paraplyn väljer Rihanna att avsluta sin första av två kvällar i Stockholm. Det gör hon med låten som gav henne det stora genombrottet – Umbrella.

Från första till sista låt har hon givit publiken precis allt hon har. Den enda ledtråden till att hon inte mådde riktigt bra var att hon drack extra mycket vatten mellan låtarna för att rösten skulle hålla.

Jag vet inte vad som skulle behövas mer för att ge Rihanna full pott, men kanske är det att jag saknar låtar som Rehab och Russian Roulette som gör att jag ”bara” ger henne 4 av 5 stjärnor.

Men det ska gudarna veta – det är en väldigt stark fyra.

Camilla Gervide

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.