Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag blev fantastiskt rädd"

- 21/01/2012, 13:10 -
År 2010 kom han tvåa bakom Anna Bergendahl i Melodifestivalen.
1 av 3

År 2010 kom han tvåa bakom Anna Bergendahl i Melodifestivalen.

All Over Press

Salem Al Fakir har många strängar på sin lyra. Bland annat blev han utnämnd till årets bäst klädde man på Ellegalan i fjol. Bara en sådan sak.
2 av 3

Salem Al Fakir har många strängar på sin lyra. Bland annat blev han utnämnd till årets bäst klädde man på Ellegalan i fjol. Bara en sådan sak.

Foto: Karin Bylund

3 av 3

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

I kväll äntrar Salem Al Fakir P3 Guld-galans scen i egenskap av programledare, och kvällens vinnare ska utses. Bäst chanser till vinst har de trippelnominerade Timbuktu, Veronica Maggio, Avicii och Rebecca & Fiona.

I kväll går P3 Guld-galan av stapeln, för tionde året i rad. Det är juryn som utsett nomineringarna och det är upp till lyssnarna att avgöra vem som ska ta hem segern i vardera kategori. Salem Al Fakir ska ta över rollen som galans programledare.

Nyheter24 träffade Salem och pratade om skräcken över sin nya roll.

– Först blev jag fantastiskt rädd. Jag blev nog förskräckt främst eftersom jag aldrig har gjort något sådant här föut, berättar han.

"Snyggare än någonsin"

Men om det blir mer nervöst att äntra scenen som programledare än artist återstår att se.

– Det får vi se, det är en helt ny situation så jag vet inte hur jag kommer att reagera riktigt, men det kommer oavsett vad att bli en väldigt bra erfarenhet.

Salem är optimistisk inför svenska folkets mottagande av galan.

– Jag känner på mig att det kommer bli en fantastisk gala och snyggare än man någonsin har sett. Och det kommer att bli väldigt, väldigt bra med alla artisterna som är på plats.

Längtar till efterfesten

Förberedelserna för galan och dess framträdanden drog igång ordentligt i slutet av förra året, och av alla de uppträdande artisterna har Salem en given favorit.

– Jag ser verkligen fram emot First Aid Kit. Jag är väldigt förtjust i dem och tycker att de är fantastiska.

Och efterfesten ser du fram emot?

– Ja! Det roliga med den är att det är som att vara på en stor fest med trevliga människor utan kameror. Och jag hoppas att de håller kvar vid det. Då får man ju träffa de som är i branschen som man har ett grymt häng med, och det är ju inte så ofta man hinner träffas.