Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wiehe nöjd med sig själv: "Var framför allt snygg"

- 10/12/2011, 15:38 -
1 av 2

Christine Olsson / SCANPIX

2 av 2

Christine Olsson / SCANPIX

I kväll hyllas Mikael Wiehe i Så mycket bättre. För Nyheter24 berättar han om tolkningarna, sin "inställda skilsmässa" och om hur han upplevde succéprogrammet.

Programmet Så mycket bättre har rönt stora framgångar och är framme vid näst sista avsnittet. Musikern och artisten Mikael Wiehe fick vänta länge på att få sina låtar tolkade. Men det var en kväll värd att vänta på, enligt musikern. När Nyheter24 pratar med Wiehe hyllar han de andra deltagarnas tolkningar.
 
– Man har ju hört en del genom åren som man kanske inte har hoppat upp och ner och ropat hurra, om vi nu ska vara så. Och jag hoppade upp och ner och ropade hurra hela tiden när jag hörde dem här, säger Wiehe.

Artisten avslöjar även i förväg en liten hemlighet från kvällens program som han gillade extra mycket.

– När Lena Philipsson sjunger Vem kan man lita på och plötsligt börjar prata om kungen och hans kompisar i texten blir det väldigt bra. Det gillar vi.

"Enormt roligt att se programmet"

Han berömmer även Tomas Ledin och menar att han är lika avspänd och snäll i verkligenheten som han ger intryck av att vara i tv-rutan. Och när Wiehe ser tillbaka på Så mycket bättre-tiden gör han det med ett leende.

– Framför allt kändes det enormt roligt att se programmet. Jag tyckte att det var snorbra om jag får lov att säga det. Framförallt tycker jag att jag var snygg, och det är ju det viktigaste (skratt). Sen tyckte jag att musiken lät fantastiskt bra.

"Det är bra låtar"

Han återkommer flera gånger till hur välgjorda han tycker att tolkningarna genom hela programserien blev. Han berömmer även produktionen och musikerna bakom.

– Ja, jag är jättenöjd, jag hörde alla tolkningar häromdagen. För det första låter det ju bra, bra låtar, bra orkester fullt med människor som gör det här som sitt jobb, proffs. Och mixaren har varit i New York, samma kille som mixat ”Born to run” mastrade mina låtar. Då förstår du hur bra det blir.

Var det lätt att öppna sig i programmet och prata ut?

– Jag har inga problem att prata, jag pratar mycket och länge och alltid och jag tycker det är kul. Nej, absolut inte, jag har inga problem varken med att sjunga eller att prata och vara med de andra.

I tidigare säsonger har folk blivit förvånad över hur mycket de öppnat sig. Kunde du känna igen dig i det?

– Min senaste platta heter ”ta det tillbaka”, det är en starkt politisk skiva med påhopp på olika borgerliga politiker, som jag hoppas det ska gå illa för. Plattan innan hette ”Sånger från en inställd skilsmässa” och handlade om hur jag mådde när jag trodde att min fru skulle gå ifrån mig och lämna mig. Då mådde jag inte så bra och det var inte så kul, så att i spannet där emellan finns det ganska mycket att snacka om. Och det kan jag göra utan problem.

Så mycket bättre sänds i kväll klockan 20.00 i TV4.