Vilken soppa, Moneybrother

Moneybrother släpper ny skiva - och en alldeles egen tomatsoppa.


15 april kommer Moneybrothers nya album Real Control.

Samma dag släpper också rockstjärnan sin alldeles egna tomatsoppa, Moneybrother & Max's Locally Produced Tomato Soup, som Pengabrorsan Anders Wendin gör tillsammans med kocken Maximillian Lundin.

Och det är inget skämt alls, utan en helt seriöst menad satsning från Moneybrothers sida.

– Det lätt att tro att detta helt enkelt handlar om att göra en produkt som är svår att ladda ner. Men icke. Efter att ha smakat mig igenom tomatsoppa-utbudet på min lokala mataffär, insåg jag att det fanns plats för mig. Tomatsoppa är den coolaste soppan och vår soppa har vunnit vartenda blindtest vi har kört. En artistkarriär i dag känns osäkrare än ett liv i livsmedelsbranchen. Jag sår detta frö nu för att inte stå handfallen när en dag inspirationen oundvikligen tar slut, skriver Moneybrother själv i ett pressmeddelande via bokningsbolaget Luger.

Nya albumet är tio låtar som eniigt Anders Wendin själv beskriver som "en punkigare soulskiva som sträcker sig från rock till falsettsoul via reggae och (förstås) vackra pampiga stråkballader. "

På albumet har Moneybrother använt sig av de tre olika producenterna Jari Haapalainen, Björn Yttling och Christoffer Roth. Bland de medverkande musikerna finns medlemmar från såväl The Hives som Randy, samt ett gäng gamla bekanta från Moneybrothers digra artistkarriär.

Anders "Moneybrother" Wendin svarar på vad han vill med sångerna:

– Det var viktigt för mig att få tillbaka lekfullheten som i min värld måste finnas i t.o.m de mest tragiska låtarna. Att med fantasi och nyfikenhet hitta sitt eget sätt att sjunga sin egen soul.

I samband med skivsläppet gör Moneybrother också en miniturné med stopp i Stockholm 14 april (Kägelbanan), Göteborg 15 april (Sticky Fingers), Oslo 16 april (Parkteatret) och Malmö 17 april (Babel).

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!