Chockbeskedet: Swedish House Mafia slutar

- 24/06/2012, 01:09 -
Vad de ska göra nu är oklart.
1 av 2

Vad de ska göra nu är oklart.

All Over Press

Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello kommer inte att spela tillsammans i framtiden.
2 av 2

Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angello kommer inte att spela tillsammans i framtiden.

All Over Press

Swedish House Mafia lägger av. Det meddelade dj-trion Steve Angello, Sebastian Ingrosso och Axwell på söndagskvällen.

De sålde ut Madison Square Garden på bara nio minuter och ska spela inför tiotusentals människor på Friends Arena i Stockholm den 24 november. Men sedan är det över. Stjärntrion har bestämt sig för att sluta.

– I dag vill vi dela med oss till er att turnén vi ska ut på kommer att bli vår sista. Vi vill tacka er alla för att ni har varit med oss på den här resan. We came, we raved, we loved, skriver dj-trion på sin hemsida.

Ingrosso: Därför väljer vi att sluta

Beskedet kommer som en chock för fans världen över. Swedish House Mafia har varit en framgångssaga och enligt Sebastian Ingrosso är det just därför bandet väljer att sluta.

– Jag tror inte att vi är på topp. Vad vi än skulle fortsätta med skulle det bli större och större. Man är lite rädd för sig själv och för hur stort det kan bli så man väljer att lugna ner det. Alla är farsor också. Vi har inte varit rädda för att det ska gå nedåt. Snarare tvärtom, säger han till Nöjesbladet.

Ska arbeta med egna projekt

Efter turnén kommer Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello att arbeta med egna projekt.

– Vi har inte snackat igenom vad vi ska säga om det här. Men vi är polare och alla kommer fortsätta köra musik och gigs. Vi får se vilka former det tar, säger Ingrosso.