Koreansk mat populär efter Gangnam Style
Ny mattrend? Konsumtionen av sydkoreanska produkter ökar explosionsartat efter att hitlåten Gangnam Style blivit världskänd.
Ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött är vanligast i det koreanska köket. Måltider serveras nästan alltid med många olika sidorätter.
Sojasås, salt, vitlök, ingefära, chilipasta, sesamolja och sojabönspasta förekommer ofta i koreansk matkultur, skriver Wikipedia.
"Gangnam Style" blev världens mest sedda Youtubeklipp på bara några månader och nu visar det sig att sydkoreansk mat också klättrar på popularitetsstegen.
Storbritanniens största dagligvaruhuskedja - Tesco - menar nämligen att konsumtionen av sydkoreanska produkter ökat med det dubbla sedan lanseringen av hitlåten, skriver The Sun.
– Vi tror att koreansk mat kan bli den nästa stora trenden, säger Pally So, inköpare hos Tesco.
I skrivande stund har Youtubeklippet setts över 853 miljoner gånger. Det skulle däremot inte förvåna om visningarna inom kort har nått miljardstrecket.
Oppa Gangnam Style!