Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fatboy Slim: "Jag anklagade mig själv för dråp"

- 06/10/2008, 01:15 -

Inte fri från samvetskvalen först nu.

Fatboy Slim, eller Norman Cook som han egentligen heter, berättar nu om skulden han la på sig själv för ett fans död. Den brittiska Dj:n är mest känd för hitsingeln "Praise you" och framgångarna var som störst i slutet av 90-talet. Det var efter en av dj:ns vilda och kända strandfester 2004 som ett ungt fan ramlat från en viadukt och avled.

– Hon hade tagit många droger och druckit alkohol, berättan han. Rubrikerna på tidningarna var "Blodbad, kaos och förödelse - och Norman bryr sig inte". Jag blev anklagad för dråp.

Cook blev förstörd.

–Jag skickade blommor till hennes begravning och föräldrarna hörde av sig till mig och berättade att jag inte skulle låta händelsen plåga mig. De sa åt mig att inte tortera mig själv.

Vad hjälpte Norman Cook honom ut ur krisen? Jo, grannen Paul McCartney.

– Paul sa till mig att varje gång han drogs in i ett mediauppbåd lämnade han landet. Just därför att ingen kunde hitta honom där och för att det var omöjligt att läsa tabloidtidningarna.

Cook följde rådet lydigt:

– Jag tog med min fru till Frankrike där vi bilade runt i landet ett par dagar, berättar han för Live Magazine.

Skrivet av: