Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Oskar Linnros kan rappa men han kan aldrig göra hiphop”

- 03/03/2014, 15:34
Det senaste om musik, och en hel del mer.

Det senaste om musik, och en hel del mer.

Måndag är inte bara ångest – det är också dags för det fjärde fullmatade avsnittet av "En vän med en pod". I veckans avsnitt snackas det om ett känt bands hemliga pr-kupp och när Marcus hamnade i en hipsterfajt med Sveriges coolaste butiksbiträde.

I veckans avsnitt blandas det friskt mellan stora ämnen och musikanekdoter. Marcus har besökt Malmö vilket leder in snacket på segregation i Sveriges storstäder. 

Varför framstår Malmö som en multikulturell smältdegel i jämförelse med Göteborg och Stockholm?

Hiphopbevakningen i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet synas i sömmarna – varför är det unga vita medelklasskillar som skriver om hiphop? En vän med en pod undrar om det inte är dags att förorten får lova att skildra sig själva i media? 

De diskuterar hur stora band lyckas med bedriften att hålla ihop år efter år trots påfrestningarna från droger och bråk, Ben berättar en hemlig PR-kupp som bandet Paramore genomförde och sedan diskuteras det alla vill ha svar på: varför är alla band och artister snygga och smala? 

Avsnittet heter ”Besegrad i Malmö” och syftar till en anekdot om när Marcus hamnade i en hipsterfajt med Sveriges coolaste butiksbiträde. 

Dessutom blir det massa musiktips: nytt från Coldplay, Beck och Cloud Nothings och självklart mycket mycket mer. Hör av er med tips och synpunkter till envanmedenpod@gmail.com.

Lyssna här:

 

Spotifylista: