Thaiboy Digital och Yung Lean uppträder på Way Out West-festivalen i Göteborg den 7 augusti 2014.
1 av 2
Thaiboy Digital och Yung Lean uppträder på Way Out West-festivalen i Göteborg den 7 augusti 2014. - Foto: Bjön Larsson Rosvall / TT
Under måndagen kommer beskedet från Migrationsverket.
2 av 2
Under måndagen kommer beskedet från Migrationsverket. - Foto: https://twitter.com/ThaiboyGoon

Yung Lean: Regeringen är smutsiga rasister

Yung Leans artistkollega Thaiboy Digital fick ett dystert besked från Migrationsverket.


Här kan du skriva på en namninsamling

Yung Lean har startat en insamling för att få Nino att stanna i landet. 

Här kan du skriva på namninsamlingen.

– Fuck den svenska regeringen, de är ett gäng lögnaktiga, smutsiga rasister! Jag fick just veta att de kommer sparka ut Thaiboy Digital från landet, skrev den svenska rapstjärnan Yung Lean, 18, under måndagen på sin officiella Facebook-sida. 

Sedan våren 2013 har Nino, alias Thaiboy Digital, väntat på beskedet från Migrationsverket. Nino är född i Thailand men har bott i Sverige sedan han var 9 år gammal.

"Det här är mitt hem" 

I fjol intervjuades Nino av tidningen Rodeo. Då berättade han om sina känslor och tankar kring att eventuellt behöva utvisasThailand.

– Det sista jag vill göra är att åka tillbaka till Thailand. Okej, jag bodde i Bangkok i ett par år och i Khon Kaen i några år, men jag har bott i Sverige mycket längre än så. Det här är mitt hem. Jag kommer aldrig vara en thailändare i Thailand. Mina språkkunskaper är som någon som går i trean, fast sämre. Jag kan varken läsa eller skriva, sa Nino till Rodeo. 

"Det är bara pappret som saknas"

I intervjun berättar Nino att han blivit kallad till mönstring till Thailand, och att han riskerade fängelse när han inte infann sig. Han vet inte vad som händer om han måste åka tillbaka.

– Ganska nyligen fick jag reda på att det var statskupp i Thailand. Jag vill fan inte dit alltså. Nu är jag ju nästan svensk i Sverige, det är bara pappret som saknas, berättade Nino för Rodeo.

Yung Lean reagerar på Migrationsverkets beslut. 

I intervjun med Rodeo tillade Nino även att han kommer överklaga.

– Även om jag får ett nej så kommer jag försöka överklaga. Det är ju i Sverige jag vill vara, sa Nino till Rodeo. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!