Lördag 25 Sep
Stockholm

Stone Roses kan återförenas

Snart kan Manchesterbandet turnéra igen. Tillbaka från 90-tal ihop med Smiths, Specials och finanskrisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

The Stone Roses basist Mani har gett alla fans en tidig julklapp. Han ger nu en förhoppning att bandet kan återförenas nästa år för att fira 20-årsjubileum för bandets självtbetitlade album. Mani, gitarristen John Squire och trummisen Reni är överens. Det är bara sångaren Ian Brown som måste övertygas.

– Jag, John och Reni är på att göra det här och Ian behövs det bara jobbas lite på. Nästa år är 20-årsjubileum för vår första skiva. Det är idealiskt tidsmässigt att göra det, säger Mani till Chanelbee.

John Squire lämnade bandet 1996 efter att de andra gått ner sig i drogträsket. Sedan dess är relationen kylig mot Ian Brown. Men nu är det John som tagit tag i idén om en återförening. Därför ser Mani en förhoppning.

– Det här är något jag skulle älska att vi gör innan vi blivit tjocka och flintskalliga. Låt oss starta en kampanj.

Madchesters Mani turnérar för tillfället med Primal Scream. När han hörde att The Specials ska göra en comeback-turné kände han att det måste väl även Stone Roses klara av.

– Jag brukar träffa Ian på Uniteds matcher när han är där med barnen, säger Mani till Chanelbee citerad av The Sun.

Men fansen är skeptiska. Den stora frågan är inte om Ians röst fortfarande håller.

– Hoppas att de låter bli. Döda inte mystiken, legenden och min plånbok. John Squire har inte spelat en vettig ton sedan 1996 och inte ens då kunde han återskapa I Wanna be Adored, säger David "Dake" Isberg som är diskjockey och konsertarrangör.

Stone Roses - I Wanna Be Adored (Live 1985)

Stone Roses - Elephant Stone.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela