Tisdag 24 Maj
Stockholm

Stone Roses är tillbaka

Manchesterlegenderna återförenas och drar på sommarturné.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu är det bekräftat, det legendariska Manchesterpopbandet The Stone Roses har återförenats.

De säkra uppgifterna kommer från brittiska Daily Mirror i dag, där det också uppges att den funkiga indiepopkvartetten ska ut på en lång turné i sommar. 21 spelningar i Storbritannien uppges vara inbokade, och det pratas även om amerikanska datum, förslagsvis på den gigantsiska Coachellafestivalen i Kalifornien.

Spelningarna sammanträffar med 20-årsjubliéet av bandets mäkta hyllade, självbetitlade, debutalbum.

Albumet släpptes första gången 13 mars 1989 och gjorde omedelbart Stone Roses till ett av världens största band vid tillfället, med hits som I Wanna Be Adored, She Bangs The Drums och I Am The Resurrection. I brittisk media har det flera gånger blivit framröstat till det bästa albumet som någonslin släppts.

Sångaren Ian Brown, som även har en knackig solokarriär, har länge varit den ende i bandet som tvekat till en återförening. Men nu har han övetalats av de övriga bandmedlemmarna gitarristen John Squire, trummisen Reni och basisten Mani. Den sistnämnde spelar även sedan över tio år tillbaka med några andra brittiska popikoner, Primal Scream.

– Det har tagit lång tid att få med Ian på det här, men till slut har han skrivit på också, säger en källa till Daily Mirror, och fortsätter: 0

– Resten av bandet var verkligen peppade på det, speciellt när de insåg vilka pengasummor det handlade om.

Tidigare har Mani sagt att han skulle älska en återförening, "innan vi är feta och skalliga allihop".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela