Svenskarna bakom Britneys skiva

Hennes första svensksamarbete sålde 25 miljoner. Nu slår de påsarna ihop igen.


Britney Spears vill åter nå tronen som popprinsessa. Hennes hemliga vapen för att nå dit är svenskar. Idoljuryns Anders Bagge och Max Martin kallas åter in igen.

Max Martin som skrev superhitsen "Baby one more time" och "Oops! I did it again". Britneys största singel "Toxic" skrevs av Bloodshy & Avant som ligger på Anders Bagges bolag. Det är de som nu ska göra nya skivan "Circus".

– Det stämmer bra det. Vi har skrivit en massa låtar till hennes nya album, säger Christian Wåhlberg, från Bagges bolag, till Expressen.

Britney Spears gjorde storslam på MTV-galan härom dagen. Där vann hon hela tre priser. Snacka om comeback. Men Britney vill mer än så. Hon vill bli lika stor som i hennes ungdomsår. Innan fylle- knark- och skinnskalleskandalerna. Men Britney är ingen söt flicka längre utan påminner mer om en amerikansk husvagnsmorsa. Men även skivan "Blackout" var uträknad på förhand. Svenskarna har lyckats förut.

Om en vecka släpps singeln Womanizer.

Skrivet av:

Senaste nytt

Phoenix gör en spelning i Sverige

Jenny Strömstedt körde Nyhetsmorgon trots sorgen: "Orkar du?"

1 timme sedan
Att Jenny Strömstedt är ett proffs ut i fingerspetsarna är det nog ingen som tvivlat på. Men efter hennes insats i Nyhetsmorgon är tittarna nu extra imponerade över hennes styrka.

Döda "Vänner"-stjärnans sociala medier kapade

1 timme sedan
Stiftelsen till minne av den döde skådespelaren Matthew Perry har fått sitt konto på sociala medier-plattformen X kapat av hackare.

Gunilla Persson skuldfri – smycken återlämnas

2 timmar sedan
Gunilla Persson får tillbaka alla de saker som Kronofogdemyndigheten beslagtog. Skulden är borta, enligt hennes advokat. Nu kan jag rösta på Gunilla Persson, nu när hon gjort rätt för sig, säger Johannes Paulson, vid Kronofogden.

Tittarna rasar på Anna Brolin efter orden i TV4: "En mobbare"

2 timmar sedan
Anna Brolin är en väldigt folkkär och omtyckt programledare som alltid varit mycket uppskattad av tittarna. Men denna gång anser tittarna att hon gjort bort sig.

Så låter Marcus & Martinus bidrag i Melodifestivalen 2024

3 timmar sedan
Marcus och Martinus tävlade i Melodifestivalen 2023 med bidraget Air. I finalen kom de på andra plats. Nu gör duon ett nytt försök – i Melodifestivalen 2024 tävlar de med sin låt Unforgettable. Och ja, den verkar onekligen vara just oförglömlig...