Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Metallica i rockvärldens finrum

- 07/04/2009, 14:42 -

Invalda i Rock and Roll Hall of Fame - så även hiphoplegenderna Run-DMC

Hårdrocksbandet Metallica och hiphoplegenderna Run-DMC blev i helgen invalda i Rock and Roll Hall of Fame på en stor stjärnspäckad ceremoni i Cleveland.

Bland artisterna som hyllade de nyinvalda fanns till exempel Eminem som höll ett tal för Run-DMC och Led Zeppelins Jimmy Page som spelade på scen ihop med sin gamla Yardbirdskollega Jeff Beck, som också han valdes in i den prestigefyllda skaran av musiker.

De övriga som valdes in igår var Wanda Jackson, Little Anthony & The Imperials samt Bobby Womack skriver amerikanska Rolling Stone .

Till Rock and Roll Hall of Fame väljs rockmusiker och rockband som anses ha haft stort inflytande på musiken inom genren i världen. Nya grupper och artister väljs in varje år av musikexperter runt om i världen.

Kravet för att få vara med är att artistens eller gruppens första skiva ska ha släppts för minst 25 år sedan. Detta har skett sedan år 1986. Under senare år har det varit vanligast att man väljer in fem artister per år. Tidigare valdes ett större antal artister in varje år, enligt Wikipedia.

Skrivet av: