- Foto: STELLA Pictures/Stefan Lindblom Jessica Gow

Allt om Eva Rydberg: Make, barn och mystiska sjukdomen

Eva Rydberg är en svensk skådespelerska, komiker och sångerska. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 har sammanställt de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Rydberg.


Info om Eva Rydberg: Ålder, uppväxt och boende

Eva Rydberg föddes den 20 juni 1943, vilket innebär att hon fyller 81 under sommaren 2024. Hon föddes i Västra Skrävlinge församling i Malmö. Idag bor hon i en villa i Laröd, Helsingborg tillsammans med sin man. 

Eva Rydberg startar om: "Det är ljuvligt"

Eva Rydberg längd – hur lång är hon?

Eva Rydberg är 161 centimeter lång, enligt Hänt

Eva Rydberg partner – har hon make eller pojkvän? 

Eva Rydberg har sedan 1979 varit gift med Tony Johansson. När Johansson och Rydberg träffades i slutet av 70-talet jobbade han som musiklärare, men han kompade även band och artister. En av dessa var Eva Rydberg. Kärleken växte fram och de har arbetat ihop sedan dess. Paret tog tillsammans över Fredriksdalsteatern i Helsingborg 1994 efter Nils Poppe

I en intervju med Expressen har Rydberg berättat om hur det är att arbeta med sin man. 

– Vi är ett bra team. Han är lugn och rusar inte och jag är tvärtom, han håller mig tillbaka lite. Vi har accepterat att vi är varandras motsatser där och möts på mitten så allting blir lite lagom. 

Tommy Körbergs känga mot Gunilla Persson: "Gammal kärring"

Eva Rydberg och maken Tony. Bildkälla: TT

Eva Rydberg familj – har hon barn och barnbarn?

Eva Rydberg har två barn. Hennes son, Kalle Rydberg, fick hon tillsammans med Mats Hellqvist 1974. Sex år senare blev hon tillsammans med Tony Johansson och paret fick dottern Birgitta Rydberg 1980. Bägge barnen har medverkat i Rydbergs teateruppsättningar på Fredriksdalsteatern. 

Evas barn Birgitta och Kalle Rydberg arbetar som skådespelare på Fredriksdalsteatern Bildkälla: Stella Pictures/Stefan Lindblom

Eva Rydberg blev mormor 2011, efter att Birgitta Rydberg fick dottern Astrid tillsammans med skådespelaren Robert Rydberg. Två år senare fick paret också dottern Vera. Under 2022 blev Rydberg även farmor, eftersom hennes son Kalle Rydberg fick tvillingarna Hugo och Majken tillsammans med sin fästmö Sara Nyström. 

Vilka pjäser och tv-program har Eva Rydberg gjort?

Innan Eva Rydberg tog över Fredriksdalsteatern så arbetade hon med olika typer av shower. Hon var clown ett tag under 60- och 70-talet i Sverige, Danmark och Frankrike. Rydberg har under många år arbetat med teater och krogshower tillsammans med bland annat Ewa Roos och Björn Skifs.

Eva Rydberg under en krogshow med Björn Skifs 1970. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT

Rydberg har dessutom varit med i fem julkalendrar under sina år som skådespelare. Den första julkalendern som hon var med i var "Teskedsgumman" som sändes december 1956. Den senaste julkalendern under hennes karriär var "Jakten på tidskristallen" som sändes 2017.

Har Eva Rydberg varit med i Melodifestivalen?

Eva Rydberg tävlade i Melodifestivalen för första gången 1977 med låten "Charlie Chaplin", skriven av Tomas Ledin. Hon ställde även upp 2021, tillsammans med vännen Ewa Roos. Bidraget hette "Rena rama ding dong" och hamnade i andra chansen, där de åkte ut ur tävlingen. Duon gjorde comeback i Melodifestivalen 2023 med låten "Länge leve livet", skriven av Kalle Rydberg, Emil Vaker och Henric Pierroff.

Eva Rydberg och Ewa Roos bryter mot reglerna i Melodifestivalen

Allt om Albin Tingwall: Familj, Mello och kända exflickvännen

Hur såg Eva Rydberg ut som ung? 

Eva Rydberg visar några danssteg 1962. Bildkälla: Skånereportage/IBL Bildbyrå/TT

Eva Rydberg började dansa som barn på en balettskola och har sedan dess dansat genom livet. 

Eva Rydberg när hon var 28 år gammal 1971 Bildkälla: Bo Carsing/TT

Var Eva Rydberg sjuk?

När Eva Rydberg skulle medverka i Melodifestivalen 2021 så blev hon plötsligt sjuk med en mystisk sjukdom. Hon drabbades nämligen av lunginflammation och hosta. Hon testade sig för covid-19 men provsvaret visade negativ. 

– Jag har nog aldrig varit så dålig i hela mitt liv, har Ryding sagt till Kvällsposten.

Eva Rydberg 2024 – vad gör hon idag?

Eva Rydberg hade sin sista föreställning på Fredriksdalsteatern under sommaren 2023, som sedan dess tagits över av produktionsbolaget Anagram Live. Efter att ha lämnat Fredriksdalsteatern har hon istället axlat rollen som teaterchef på Sundspärlans friluftsteater i Helsingborg. Under sommaren 2014 har hennes pjäs på teatern premiär. 

Eva Rydberg spelar teaterdirektör i Helsingborg

Här är allt du behöver veta om Dotter i Melodifestivalen

Allt om Lasse Stefanz: Medlemmar, låtar och Melodifestivalen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

1 timme sedan

Nas kommer till Sverige

2 timmar sedan
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

3 timmar sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

idag 14:18
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?