Erik Brännström är aktuell i SVT:s "Vilda kockar"
Erik Brännström är aktuell i SVT:s "Vilda kockar" - Foto: Lena Lee/SVT

Tv-kocken Erik Brännström sökte upp sin biologiska familj – har en okänd bror: “Starkt”

Erik Brännström är tv-kocken som ofta syns i "Go’kväll" och som lagat mat över hela världen. I sommar är han aktuell i SVT:s “Vilda kockar”, där han tävlar mot flera andra tunga namn. Nyheter24 reder ut allt du behöver veta om den vildmarksälskande kocken.


Erik Brännströms ålder – hur gammal är han?

Erik Brännström föddes den 5 januari 1976, vilket innebär att han i början av 2023 fyllde 47 år. 

Kallas Erik Brännström för "Vilda kocken"?

Den vildmarksälskande Erik Brännström är för många känd som “Vilda kocken”, och det är uppväxten i Skellefteå som utgör grunden till hans smeknamn. För Umeåguiden har han berättat om sin förkärlek till att laga vilt och använda sig av de lokala råvarorna. 

Erik Brännström har jobbat som kock på kända restauranger i London, Kanada och runt Medelhavet. Men när han var ungefär 32 år gammal flyttade han hem till Skellefteå igen. Han syns även titt som tätt i tv-rutan när han lagar mat i SVT:s "Go’kväll". 

Är Erik Brännström adopterad från Sri Lanka?

Den "vilda kocken” Erik Brännström har jobbat på alla kontinenter förutom Sydamerika och Australien, och efter att ha jobbat på en båt i Medelhavet bar det av till Sri Lanka. Erik Brännström är nämligen adopterad där ifrån, och ville söka efter sina rötter. För Umeåguiden har han berättat att han även lagade en hel del mat när han letade efter sina föräldrar. 

– Jag lärde kockarna på hotellen jag besökte att laga svensk husmanskost. Det passade bra för att det är så många adopterade svenskar som återvänder till Sri Lanka. 

Under sin resa till Sri Lanka hittade Erik Brännström bland annat sin mamma och mormor. Kocken fick även reda på att han har en biologisk bror, som också adopterats, men som han ännu inte hittat. 

– Allt jag upplevde var så starkt. Det är ett minne för livet, sa Erik Brännström till Umeåguiden i juni 2022. 

Har Erik Brännström flickvän?

Erik Brännström lever tillsammans med sin fästmö Emma Allebo, och i samband med Mors dag 2023 skrev han en kärleksfull hyllning till sin andra hälft på Instagram. 

“Jag är så lycklig att du snart är min blivande fru och är så stolt över att ha dig vid min sida. Du får mig alltid glad, lycklig och kär. Längtar efter ditt vackra leende varje morgon och du är vackrast i världen”, skrev Brännström i inlägget. 

Erik Brännströms familj – har han barn?

Utifrån Erik Brännströms Instagram verkar kocken och hans fästmö tillsammans ha tre döttrar och en son. Det senaste lilla tillskottet i familjen föddes i mars 2022. 

Är Erik Brännström med i Vilda kockar på SVT?

Inte nog med att Erik Brännström går under smeknamnet “Vilda kocken” så medverkar han under sommaren 2023 i SVT:s nya program “Vilda kockar”. I den nya satsningen är Niklas Ekstedt programledare och Erik Brännström tävlar mot kockkollegorna Filip Poon, Zeina Mourtada, Leila Lindholm, Erik Videgård och Lisa Lemke.

“Vilda kockar” har premiär den 1 juni 2023 på SVT. 

Här kan du läsa allt om kocken Niklas Ekstedt och livet utanför tv-rutan.

Vad heter Erik Brännström på Instagram?

På Instagram hittar du Erik Brännström under användarnamnet @vildakocken

SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!